eTel Slovensko potvrdil prvenství mezi alternativními poskytovateli hlasových služeb

Praha, 16. května 2005 - eTel Slovensko se v hodnocení TREND Top Telecom znovu umístil na první pozici v žebříčku alternativních operátorů poskytujících hlasové služby. Současně posílil svou pozici v celkovém hodnocení a zařadil se mezi šest největších slovenských telekomunikačních společností.

Již podruhé se eTel Slovensko umístil v čele žebříčku slovenských telekomunikačních firem TREND Top Telecom, který připravuje časopis Trend. Žebříček je sestavován podle růstu tržeb z hlasových služeb. Společnosti eTel Slovensko vzrostl tento ukazatel meziročně o 32 %, přičemž se hlasové služby podílely na celkových tržbách v roce 2004 celými 75 procenty.

V celkovém hodnocení největších telekomunikačních podniků, které je zpracováno na základě objemu veškerých tržeb, si eTel Slovensko polepšil v porovnání s minulým rokem o jednu příčku a dostal se mezi šest největších slovenských telekomunikačních společností. Stalo se tak díky meziročnímu nárůstu celkových tržeb o 37 procent.

Podařilo se nám obhájit loňské prvenství mezi hlasovými operátory a zároveň jsme posílili svou celkovou pozici na slovenském telekomunikačním trhu. Zaznamenali jsme stoupající trend v hlasových a datových službách a u internetových služeb byl tento růst dokonce 61procentní. Dosažený úspěch nás těší o to víc, že byl výsledkem organického růstu. Očekáváme, že se dynamika našeho rozvoje v tomto roce ještě zvýší díky propojení sítí a případné akvizici, uvedl Juraj Taptič, generální ředitel eTel Slovensko.

Markéta Novotná
eTel ČR