ESPA-ČS zajištěný fond 2 má garantovaný výnos 4% a bonus

Česká spořitelna dnes zahájila na všech svých pobočkách prodej podílových listů ESPA-ČS zajištěného fondu 2. Upisovací období trvá celkem osm týdnů, až do 31. srpna 2004. Minimální investice je 5 000 Kč. Správcem fondu je rakouská společnost ERSTE-Sparinvest KAG. ESPA-ČS zajištěný fond 2 nabízí plnou návratnost původně investované částky a 4% výnos po uplynutí doby trvání fondu (tj. po 4 letech).

Tento fond navazuje na úspěch svého předchůdce, ESPA-ČS zajištěného fondu 1, který byl letos v březnu téměř zcela vyprodán už po třech týdnech prodeje. Potvrdilo se, že zájem o tzv. zajištěné fondy je v současnosti obrovský. Proto přicházíme s dalším podobným fondem, který umožní i velmi opatrným investorům podílet se na růstu akciových trhů. Navíc, minimální investice 5000 Kč je menší objem, než je u zajištěných fondů obvyklé. řekl Petr Zapletal, generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny.

Investor může získat neomezené bonusové zhodnocení investice v závislosti na vývoji hodnoty akcií předních světových firem zastoupených v těchto indexech: americký index SP 500 (např. Microsoft Corp., Gillete, Coca-Cola), japonský Nikkei 225 (např. Honda Motor, Sony Corps, Toyota) a evropský index DJ Eurostoxx 50 (např. Nokia, Siemens, Philips).

Podílové listy ESPA-ČS zajištěného fondu 2 je možné koupit jen v průběhu upisovacího období. Pro klienty, kteří si koupí fond v období od 7. do 28. července 2004, je zaručena nákupní cena za jeden podílový list fondu ve výši 100,– Kč. Poté se fond bude prodávat za aktuální kurs. Vstupní poplatek je 0,3 %, a to po celou dobu upisovacího období. V případě potřeby klient může své podílové listy odprodat i před koncem období trvání fondu za aktuální kurz a poplatek, avšak ztrácí nárok na tzv. zajištěný výnos a na bonusové zhodnocení.

S riziky a výhodami spojenými s touto investicí se mohou zájemci seznámit na pobočkách České spořitelny, na www.csas.cz nebo na informační lince 800 207 207.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.