Erste Group vytvořila novou obchodní divizi pro podnikání v oblasti realitních obchodů

[Tisková zpráva] Erste Group propojuje úvěrové financování nemovitostí, leasing nemovitostí, správu nemovitostních portfolií, stavebně technické služby a projektový development pod společné řízení v divizi s názvem Erste Group Immorent.

-    Nová obchodní divize Erste Group Immorent (EGI) zastřešuje financování a investice do nemovitostí pro korporátní klienty skupiny Erste

-    EGI je správcem třetího největšího portfolia úvěrů na nemovitosti a leasingu nemovitostí ve střední a východní Evropě

-    EGI v ČR obchodně propojila oblast realitních obchodů České spořitelny a společnosti Immorent ČR

-    Immorent ČR s.r.o. změnil obchodní název na Erste Group Immorent ČR s.r.o.

Erste Group propojuje úvěrové financování nemovitostí, leasing nemovitostí, správu nemovitostních portfolií, stavebně technické  služby a projektový development pod společné řízení v divizi s názvem Erste Group Immorent. Její portfolio úvěrů a leasingu v hodnotě více než 13 mld. EUR (cca 325 mld. Kč) je třetím největším ve  střední a východní Evropě. V České republice se takto propojila oblast realitních obchodů České spořitelny  a leasing nemovitostí s projektovým developmentem dosud poskytované společností Immorent ČR.

Vizí Erste Group Immorent je vytvořit logický řetězec navazujících služeb v oblasti nemovitostí a poskytovat je pod jednou značkou. Do vedení Erste Group Immorent v České republice byli jmenováni Kamil Kosman, ředitel úseku realitních obchodů České spořitelny a Tomáš Velemínský, ředitel a jednatel společnosti Erste Group Immorent ČR s.r.o.

„Pro korporátní klienty České spořitelny znamená vznik Erste Group Immorent přístup ke komplexnějším službám v oblasti financování nemovitostí. Nad rámec standardního úvěrování budeme schopni pod jednou značkou nabídnout také leasing nemovitostí a o to lépe plnit individuální potřeby klientů,“ uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku realitních obchodů České spořitelny. „Zaměříme se i na nabídku leasingu nemovitostí pro obce a města a věříme, že postupně dojde k nárůstu obchodů v oblasti PPP. Projektový development přitom zůstane nadále významnou součástí produktového portfolia  Erste Group Immorent  v České republice,“ dodal Tomáš Velemínský, ředitel a jednatel Erste Group Immorent ČR s.r.o.

Erste Group Immorent bude v České republice nabízet úvěrové financování projektů v hodnotě vyšší než 6 mil. EUR. Úvěry pod tímto limitem budou jako doposud poskytovány Developer centry České spořitelny. Nová divize  spolu s Developer centry ČS pokryje komplexní škálu finančních a nefinančních služeb pro oblast nemovitostí či pro infrastrukturní projekty  Všechny ostatní produkty a služby, jako je vedení účtů, platební styk, měnové obchody, platební karty apod. zajistí Česká spořitelna. Cíl změn je rozvojový, nebudou mít proto vliv na počet zaměstnanců. Celkově bude Erste Group Immorent ve 12 zemích zaměstnávat 866 lidí.

Součástí změn je i formální změna názvu společnosti Immorent ČR s.r.o. na Erste Group Immorent ČR s.r.o.