Erste Bank rozšiřuje podíl zaměstnaneckých akcií

V květnu tohoto roku zahájí akciová společnost Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG další krok rozsáhlého programu, v jehož rámci rozšiřuje podíl zaměstnaneckých akcií na akciovém kapitálu. Již od roku 1997 se na akciovém kapitálu Erste Bank podílí pomocí opčního programu představenstvo a management druhého stupně.

V roce 2002 byl zahájen program, v jehož rámci si zaměstnanci mohou koupit celkem 1,4 milionu akcií. V minulém roce tak zaměstnanci skupiny Erste Bank v Rakousku a Střední Evropě nakoupili celkem 250 000 akcií. Momentálně se v rukou zaměstnanců a managementu nachází 1,4 % akcií Erste Bank.

Tento program pokračuje současnou nabídkou, kdy si v době od 12. do 23. května 2003 bude moci každý zaměstnanec skupiny Erste Bank koupit maximálně 100 nových akcií za zvýhodněných podmínek. Upisovací cena bude vypočtena z průměrného kurzu akcie Erste Bank na vídeňské burze v dubnu 2003, a bude snížena o 20 % a zaokrouhlena dolů na půl eura.

Doba povinného držení akcií činí jeden rok.

Tento program byl schválen valnou hromadou Erste Bank v roce 2002. Tak jako v minulosti se jej z právních důvodů nemohou zúčastnit zaměstnanci skupiny Erste Bank v Chorvatsku.