Era zve na výstavu fotografií ze skutečného života vozíčkářů

[Tisková zpráva] Era od Poštovní spořitelny pořádá společně se Svazem paraplegiků výstavu fotografií s názvem „Umíme se postavit na vlastní nohy“. Tématem výstavy je život vozíčkářů, kteří se nenechali zlomit svým osudem. Slavnostní vernisáž proběhla v úterý 19. dubna v 19:00 hodin v Centru současného umění – DOX Praha, kde výstava potrvá až do 9. května. Poté se celý soubor fotografií přesune – stejně jako v minulých letech – do regionálních finančních center Poštovní spořitelny.

„Výstava netradičním způsobem umožňuje nahlédnout do života lidí na vozíčku, ukazuje jejich odhodlání a pozitivní přístup k životu. Soubor fotografií od května do září navštíví 24 měst po celé České republice. Věříme tedy, že i letos si putovní výstava najde nejen své návštěvníky, ale také obdivovatele,“ popisuje manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny Jitka Švejcarová.

Výstava zachycuje skutečné příběhy vozíčkářů, kteří se nenechali zlomit svým osudem a dokázali, že mohou vykonávat běžnou profesi, věnovat se rodině a koníčkům, poradit si se svým životem. Prostě „stát na vlastních nohách“. Se svým zdravotním stavem nic udělat nemohou, ale i tak zvládají prakticky cokoli. Pracují, studují, sportují, věnují se umění.

Poštovní spořitelna v rámci nového konceptu „Era pomáhá“ rozvíjí svou strategii v oblasti společenské odpovědnosti. Jejím cílem je smysluplná podpora projektů, které motivují k dlouhodobému rozvoji společnosti. Zároveň podporuje aktivity, které směřují k vytvoření uceleného systému rehabilitace a integrace zdravotně a sociálně znevýhodněných občanů.

Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.