Era podporuje ekologickou výchovu a vzdělávání

[Tisková zpráva] Era od Poštovní spořitelna se již podruhé stala partnerem občanského sdružení Ornita, a to v rámci ojedinělého vzdělávacího projektu „Kavka ve městě“. Cílem je zmapování hnízdních lokalit ohrožené kavky obecné v Praze a dalších městech Středočeského kraje.

Do projektu se zapojilo 24 základních a středních škol, jejichž žáci aktivně vyhledávají, sledují a shromažďují konkrétní data o obsazených hnízdních lokalitách kavky obecné. Do pozorování se zapojí i ornitologové a široká veřejnost. Získané výsledky budou předány odborníkům z České společnosti ornitologické a Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR, kteří je využijí k záchraně tohoto ohroženého druhu.

Projekt Kavka ve městě k tomu navíc nabízí základním školám využití odborných poznatků v environmentálním vzdělávání, a to poutavou a hravou formou napříč jednotlivými vyučovacími předměty.

Informace o celém projektu shrne výstava Kavka ve městě, kterou zahájí 12. října 2010 slavnostní vernisáž v Národním muzeu. Budou zde zhodnoceny výsledky mapování výskytu kavek, a také představeny nejlepší soutěžní fotografické a výtvarné práce dětí k projektu. Vítězům mediální kategorie předá hlavní cenu zástupce Poštovní spořitelny na slavnostním ceremoniálu dne 18.10.2010. Výstavu v prostorách Národního muzea bude možné navštívit do 9.1.2011.

Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.