ENERGY Ústí nad Labem, a.s. , člen skupiny společností SLAVIA CAPITAL, přispěla na kamerový systém v Ústí nad Labem - Střekově

Společnost ENERGY Ústí nad Labem, a.s., člen skupiny společností SLAVIA CAPITAL, zvlášť citlivě vnímá problémy obyvatel městské části Střekov, v níž se nachází sídlo firmy.

Úřadu městského obvodu Střekov letos přispěla částkou 100 000 Kč na instalaci kamerového systému. ENERGY Ústí nad Labem, a.s., někdejší CINERGETIKA Ú/L, a.s., Městskému úřadu v posledních 5 letech věnovala více než čtvrt miliónu korun. Do zprovoznění kamerového systému ve Střekově investovala již loni částku 89 691 korun.

Ostatní sponzorské aktivity

Myslet na potřebné a věnovat se filantropickému programu je jednou z nepsaných zásad etického kodexu ENERGY Ústí nad Labem, a.s., ke kterému mimo jiné patří i udržování vynikajícího vztahu vedení se zaměstnanci. Vztahy mezi odbory a společností, pracovně právní vztahy i otázky sociální a právní definuje Kolektivní smlouva. Firma pracovníkům kromě jiného přispívá na stravování, na rekreaci i na rekreaci jejich dětí. Zaměstnancům poskytuje i sociální půjčky a další výhody.

V roce 2005 ENERGY Ústí nad Labem, a.s., investovala do charitativních projektů přes půl miliónu korun.

K pravidelně podporovaným institucím v ústeckém kraji patří například Fokus – Sdružení pro péči o duševně nemocné. Tomu ENERGY Ústí nad Labem, a.s. pomáhá i jinak než finančně. Klienti Fokusu provádějí na pozemcích ENERGY Ústí nad Labem, a.s. úpravné zahradnické práce, zaměstnanci tamní chráněné dílny pro firmu zase vyrábějí drobné dárkové předměty či vánoční přání.

Ozdravné pobyty si díky penězům z teplárny mohly dopřát děti z Dětského domova Střekov. Velké podpoře ENERGY Ústí nad Labem, a.s., se těší Centrum komplexní péče Demosthenes. Do provozu centra, které pečuje o děti s nejrůznějšími postiženími, společnost v průběhu posledních pěti let investovala téměř 1 milión korun.