EKONOMICKÉ VÝSLEDKY SPOLEČNOSTI ABN AMRO Penzijní fond za rok 2003

ABN AMRO Penzijní fond (AAPF) vytvořil za rok 2003 zisk převyšující částku 180 mil. Kč. Tento výsledek představuje absolutní meziroční nárůst o více než 50%. Poměr zisku k průměrným prostředkům účastníků se zlepšil z 3,6% v roce 2002 na 3,9% v roce 2003. Celková aktiva zaznamenala meziroční nárůst o 25% na 5,8 mld. Kč.

Ke konci roku 2003 činil počet účastníků téměř 220 tisíc osob a prostředky účastníků za rok 2003 narostly na 5,4 mld. Kč, tedy o 30% oproti výsledkům roku 2002. Počet účastníků s příspěvkem zaměstnavatele přesáhl 65 tisíc.

Podle výsledků růstu počtu klientů o 7,3% patří AAPF mezi tři nejlepší fondy a výrazně překonává průměrný růst trhu, který činil 2,4%. Nárůst prostředků účastníků AAPF o 30% je dokonce druhý nejlepší výsledek mezi největšími fondy, přičemž průměrný růst trhu dosáhl 21%. AAPF se v roce 2003 stal nejlepším fondem, mezi deseti největšími českými fondy, podle ukazatele poměru účastníků s příspěvkem zaměstnavatele na kmeni s 30% podílem.