EKONOMICKÉ VÝSLEDKY SPOLEČNOSTI ABN AMRO PENZIJNÍ FOND ZA ROK 2002

V roce 2002 vytvořila společnost ABN AMRO Penzijní fond, a.s. (AAPF) zisk převyšující částku 121 mil. Kč, jedná se o absolutní meziroční nárůst o více než 43 mil. Kč. V porovnání s rokem 2001 představuje procentuální nárůst 56%. Nárůst účastníků za rok 2002 vzrostl o 2% oproti roku 2001. Z hlediska meziroční dynamiky vývoje hospodářského výsledku patří AAPF mezi nejúspěšnější penzijní fondy na trhu.

Počet účastníků penzijního připojištění se v roce 2002 zvýšil o 2% na 204 144, tedy o 4 078 účastníků oproti roku 2001 (200 066 aktivním účastníkům, osmé místo mezi penzijními fondy s podílem na trhu 8%). Růst podílu účastníků s příspěvkem zaměstnavatele v roce 2002 dosáhl 4,8%, meziročně tedy vzrost o 3 038 klientů na celkovou hodnotu 61 218 účastníků, jde tedy o 30,2% podíl na celkovém kmeni ke konci roku 2002. V roce 2002 AAPF navázal spolupráci s přibližně 300 novými společnostmi.

ABN AMRO Penzijní fond
ABN AMRO Penzijní fond patří mezi největší poskytovatele penzijního připojištění v České republice s orientací především na podniky a instituce. Je například exkluzivním partnerem pro penzijní připojištění společností Škoda Auto (člen Volkswagen Group) a České dráhy. ABN AMRO Penzijní fond má více než 204 tisíc klientů, celková aktiva přesahují 4,6 mld. Kč. Je dceřinou společností holandské skupiny ABN AMRO, která se řadí mezi největší a nejbezpečnější finanční instituce světa s tradicí od roku 1824 a ratingem AA- (Standard & Poor’s). Působí ve více než 60 zemích a zaměstnává 110 000 pracovníků. ABN AMRO má bohaté zkušenosti se správou aktiv pro instituce a privátní klienty v objemu přibližně 150 miliard EUR.

Proč penzijní připojištění?
Abyste i v penzi mohli žít nezávisle. Díky státním příspěvkům a daňovým úlevám je penzijní připojištění atraktivnější než jiné druhy spoření a umožní Vám udržet si i ve stáří přijatelný životní standard. V budoucnu lze totiž očekávat, že důchody budou v poměru k průměrným platům klesat a na slušný život už Vám nebudou stačit. V případě nouze si však své peníze včetně zhodnocení můžete vybrat ještě před důchodem.

Více informací na www.aapf.cz.