EIB poskytne Volksbank CZ 20 milionů EUR na úvěry pro malé a střední podniky

Volksbank CZ, a. s. získala od Evropské investiční banky (The European Investment Bank) úvěr ve výši 20mil. EUR v rámci programu PHARE zřízeného Evropskou komisí. Tyto finanční prostředky budou účelově poskytovány pro financování malých a středně velkých firem a municipalit v České republice.

V rámci tohoto programu bude Volksbank CZ financovat malé a středně velké investiční projekty do výše 50% jejich celkových nákladů. Podpora bude směřovat především do oblasti zlepšování ochranny životního prostředí, racionálního využívání energie, infrastruktury a průmyslu, rozvoje vzdělání, zdravotnických zařízení, turistiky, ale i dalších oblastí.

Volksbank CZ použije získaný úvěr k rozvoji dlouhodobého financování důležitých investičních záměrů, ve výše uvedených oblastech, které podporují ekonomický růst České republiky a zároveň její plné začlenění do Evropské unie.

Poskytnutím úvěrů od EIB Volksbank CZ podpoří realizaci investičních záměrů malých a středních firmem, příp. municipalit , což je v souladu s naší strategií – být bankou pro tento segment a vytvářet oboustranně výhodné obchodní vztahy v oblasti financování, uvedl Oldřich Kračmer, ředitel marketingu Volksbank CZ.

V roce 2003, dle Správy o vývoji malých a středních podniků Ministerstva průmyslu a obchodu, dosáhl podíl tohoto segmentu v České republice 52,01% na celkových výkonech podnikatelské sféry. Podíl investic realizovaných malými a středními firmami v loňském roce tvořil 49,55%.

Oldřich Kračmer
ředitel marketingu