eBanka zvýšila v roce 2002 prodej platebních karet o rekordních 65%

Praha 27.2.2003 – eBanka, a.s. zvýšila v roce 2002 prodej platebních karet o rekordních 65 procent. Celkový počet vydaných platebních karet se tak zvýšil na více než 254 tisíc aktivních karet. Z tohoto počtu připadá přes 180 tisíc na společné karetní produkty s HOME CREDITEM a Českou pojišťovnou. Dalších více než 72 tisíc platebních karet vydala eBanka pro majitele Osobních a firemních účtů.

Jak řekl předseda představenstva a generální ředitel Radomír Lašák: „eBanka bude daleko více spolupracovat s celou finanční skupinou České pojišťovny a vydávání karet je první vlaštovkou. Celá finanční skupina je dokonale produktově vybavená a tuto synergii systematicky vytěžíme.“

Ve spolupráci s mateřskou Českou pojišťovnou se jde především o ČP Kreditní kartu a ve spolupráci se sesterskou firmou HOME CREDIT se jedná o YES kartu. Dále eBanka v rámci programu cobrandovaných karet vede přes 3 tisíce karet (např. Dětská karta, Seznam karta, Elle karta apod.) a navíc přes 2500 internetových karet, které uvedla na český trh jako první banka a které umožňují bezpečné placení na internetu.

Člen představenstva a výkonný ředitel oblasti provoz Vlastimil Nigrin dodal: „eBanka se v současné době připravuje na zavedení čipových karet, ke kterému dojde ve 4. čtvrtletí tohoto roku a do konce roku 2004 plánujeme vydání čipových karet v řádu statisíců kusů.“