eBanka získala ocenění Finanční produkt roku 2003 za pojištění platební karty

Časopis Osobní finance vydavatelství Computer Press udělil ocenění Finanční produkt roku 2003 eBance za „Pojištění zneužití platební karty“. Pojištění pokrývá riziko možného odčerpání peněz z účtu v případě zneužití ztracené či odcizené karty neoprávněnou osobou. V současné době jej nabízejí pouze čtyři bankovní domy. eBanka u pojištění navíc nabízí krytí neoprávněných transakcí až 5 kalendářních dní před nahlášením ztráty.

Pojištění platební karty vhodně doplňuje již dříve zavedené zamykání platebních karet a pro placení na internetu virtuální platební kartu, upřesňuje Ondřej Moravec, ředitel divize Karty eBanky. Dalším logickým krokem ve zvyšování bezpečnosti našich karet bude připravované uvedení karet čipových, dodává O. Moravec.

Klient má možnost zvolit výši ročního pojistného limitu od 20.000 Kč do 80.000 Kč za cenu od 230 Kč do 720 Kč ročně. Pojištění kryje dobu až 5 dní zpětně před půlnocí dne, kdy byla oznámena ztráta či odcizení karty, resp. provedena její stoplistace.

Pojištění nevyžaduje spoluúčast klienta a vztahuje se k jakémukoliv typu embosované platební karty vydávané eBankou (tedy platební karty MasterCard Standard, Business, Gold, Standard Charge, Business Charge a dále VISA Classic, Business a Gold). Teritoriální rozsah pojištění není nijak omezen. Ke sjednání pojištění není nutná návštěva pobočky, ale lze jej sjednat i pomocí internetu, osobního bankéře či telefonního centra.

V případě nahlášení ztráty či zcizení nepojištěné karty přebírá eBanka odpovědnost za zneužití od 1 hodiny u elektronických karet a od půlnoci v případě embosovaných karet.

Pavel Makovský
Ředitel divize interní a externí komunikace