eBanka začala poskytovat podnikatelům - fyzickým osobám vedení Firemního účtu ZDARMA

Praha 9. 6. 2004 – Jako jediná banka v ČR nabízí eBanka od června 2004 fyzickým osobám – podnikatelům trvale vedení Firemního účtu zdarma. eBanka tak rozšiřuje stávající úspěšnou nabídku vedení osobních účtů zdarma i na účty podnikatelské. V případě, že fyzická osoba – podnikatel využívá účet u eBanky pro svůj platební styk, nemusí platit žádné poplatky za vedení účtu, a navíc má zcela bez paušálních poplatků všechny služby přímého bankovnictví. Tímto způsobem podnikatel ušetří na bankovních poplatcích až 3600 Kč ročně.

Nabídka je určena jak pro nově příchozí, tak i pro stávající klienty eBanky. Pro využití této výhody je třeba u eBanky aktivovat cenový program Základ Zdarma nebo Plus Zdarma a přesměrovat na tento účet své příjmy z podnikání. V cenovém programu Základ Zdarma stačí fyzické osobě – podnikateli pro neúčtování poplatků příjem na účet alespoň 45 tisíc Kč měsíčně. Ve výhodnějším cenovém programu Plus Zdarma je tato částka stanovena na 150 tisíc Kč měsíčně.

V České republice podle posledních údajů České správy sociálního zabezpečení působí 967 tisíc fyzických osob – podnikatelů. Považujeme za neúnosné, aby banka účtovala podnikatelům paušální poplatky jen za to, že jí svěřují své firemní finance. V případě eBanky se na rozdíl od některých konkurenčních bank nejedná o pouze o dočasnou nabídku s cílem krátkodobě nalákat nové klienty. Při splnění podmínek poskytuje eBanka vedení účtu zdarma natrvalo, vysvětluje Petr Pištělák, člen představenstva a výkonný ředitel oblasti Marketing a produkty eBanky.

Cenový program Plus s vyšším měsíčním poplatkem za služby přímého bankovnictví je finančně výhodnější při větším množství prováděných operací. Vyplatí se například klientům, kteří využívají Firemní účet jako nástroj pro řízení financí firmy s větším počtem obchodních vztahů.

Cenový program Základ s nižším měsíčním poplatkem za služby přímého bankovnictví je výhodnější při malém množství prováděných operací.

Noví klienti eBanky si mohou zvolit nové cenové programy Základ Zdarma a Plus Zdarma přímo při zakládání účtu, stávající klienti mohou o přechod na nový program zažádat jakýmkoliv běžným způsobem komunikace s bankou, včetně kanálů přímého bankovnictví. Za změnu zaplatí 300,– Kč. Žádné položky v ceníku eBanky se v souvislosti se zavedením této cenové politiky nezvyšují.