Hlavní navigace

eBanka ve 3. čtvrtletí 2005 hospodařila se ziskem 40 mil. Kč

Praha, 24. října 2005 – K 30. 9. 2005 vykázala eBanka zisk před zdaněním ve výši 40 milionů Kč. Zisk z bankovní činnosti přesáhl 1 mld. Kč. Objem depozit dosáhl 13,5 mld. Kč, objem poskytnutých úvěrů 8,5 mld. Kč. Banka obsluhuje 114 tisíc klientů, majitelů osobních a firemních účtů.

Kladný hospodářský výsledek generuje eBanka od začátku letošního roku. Dynamický růst vykazuje eBanka především v zisku z bankovní činnosti; zatímco k 30. 9. 2004 vytvořila eBanka zisk z bankovní činnosti ve výši 822, 4 mil. Kč, ke stejnému datu letošního roku činí jeho hodnota 1084,7 mil. Kč. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 31,8 %.

Objem klientských depozit k 30. 9. 2005 meziročně vzrostl z 10,7 mld. Kč v roce 2004 na 13,5 mld. Kč, což představuje nárůst o 26,1 %.

Objem poskytnutých úvěrů k 30. 9. 2005 dosáhl 8,5 mld. Kč oproti 6,1 mld. Kč ke stejnému období loňského roku; to představuje nárůst o 39,8 %. Z celkového objemu poskytnutých úvěrů představují největší část úvěry firmám (v objemu 5,3 mld. Kč), hypotéky (2,0 mld. Kč) a spotřebitelské úvěry (0,9 mld. Kč).

eBanka obsluhuje přes 471 tisíc klientů, z toho 114 tisíc tvoří kmenoví klienti eBanky, majitelé osobních nebo firemních účtů.

Bilanční suma eBanky meziročně vzrostla o 22,3 %: k 30. 9. 2005 dosáhla bilanční suma eBanky výše 15,9 mld. Kč, zatímco ve stejném období roku 2004 byla ve výši 13,1 mld. Kč.

Kapitálová přiměřenost banky k 30. 9. 2005 dosáhla hodnoty 10,98 %.

V souladu se svou intenzivní marketingovou a obchodní strategií eBanka použije část vygenerovaného zisku ještě během IV. čtvrtletí 2005 na další expanzi své obchodní sítě. I přes tuto plánovanou investici banka očekává, že letošní hospodářský výsledek před zdaněním bude kladný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).