eBanka radikálně zvýšila objem úvěrů

Praha 25.7.2003 - eBanka radikálně zvýšila objem čerpaných úvěrů pro firemní klienty. V meziročním srovnání od června 2002 do června 2003 vzrostl objem poskytnutých úvěrů o 155 %. První polovina letošního roku byla ve znamení dalšího zvýšení o téměř 85 %.

Jak řekl předseda představenstva a generální ředitel eBanky Radomír Lašák: Zvolená strategie eBanky zaměřená na poskytování univerzálních bankovních produktů nejen pro retailové klienty, ale i pro firemní klienty přináší své výsledky. Zatímco k červnu loňského roku poskytla eBanka firmám úvěry ve výši 450 milionů Kč, k 30. 6. 2003 to již bylo přes 1,13 miliardy Kč, což je nárůst o více než 690 milionů Kč.

Na tomto nárůstu se podílely především kontokorentní a provozní úvěry, jejichž objem se meziročně zvýšil o rekordních 430 % a za první polovinu roku 2003 o téměř 200 %. Zájem klientů o Investiční úvěr se zvýšil meziročně o 88 % a v první polovině letošního roku o 47 %.

Firmy na úvěrových produktech eBanky oceňují především rychlost jejich poskytnutí. Dále přehled a informovování o průběhu čerpání a splácení úvěru. A v neposlední řadě možnost kdykoli využít služeb Firemního poradce, který je firmě k dispozici kdykoli, tzn. i mimo pracovní dobu Klientského centra.

eBanka je univerzální banka, která nabízí ucelené portfolio produktů a služeb pro podnikatele, malé a střední podniky i pro fyzické osoby ve svých 143 obchodních místech.

Je členem finanční skupiny České pojišťovny (přes 99,7 % akcií drží v eBance skupina České pojišťovny), nejsilnější finanční skupiny u nás. Česká pojišťovna má mezinárodní rating agentury Standard & Poor's označovaný jako BBB minus (BBB-), v tzv. investičním stupni. Konsolidovaný zisk finanční skupiny České pojišťovny za poslední tři roky (2000–2002) byl více než 12,5 mld. Kč a počet klientů je vyšší než 5 milionů.

Celkový počet klientů eBanky přesáhl 340 tisíc. Více než 80 tisíc klientů využívá Firemní a Osobní účty eBanky a z toho přes 48 tisíc klientů využívá i službu GSM Banking. 96 tisíc klientů je majiteli produktů v rámci programu ČP Finance a přes 164 tisíc klientů vlastní úvěrovou YES kartu.