eBanka se přihlásila ke Kodexu o poskytování předsmluvních informací souvisejících s úvěry na bydlení

eBanka se dne 15.6.2006 přihlásila k dodržování Standardu ČBA č. 18/2005 – Zásady poskytování předsmluvních informací souvisejících s úvěry na bydlení. Současně se eBanka přihlásila k dodržování kodexu, který obsahuje Úmluva o dobrovolném kodexu o poskytování předsmluvních informací souvisejících s úvěry na bydlení.

Přijetím Standardu ČBA se eBanka zavázala poskytovat všeobecné informace o úvěrech na bydlení v souladu s tímto dokumentem, kdy informace v požadované struktuře mají být k dispozici na internetu a v tištěné podobě na všech pobočkách banky. Současně se eBanka zavázala poskytovat bližší informace o úvěrech na bydlení ve formě a obsahu odpovídajícímu Evropskému standardizovanému informačnímu formuláři (ESIS). Tyto informace budou poskytovány po sdělení konkrétních údajů klienta a konkrétních parametrů požadovaného úvěru. Informace strukturované do podoby formuláře ESIS obdrží každý klient při osobním jednání s hypotečním poradcem.

Pokud jde o obecné informace týkající se úvěrů na bydlení, jsou již dnes k dispozici všem zájemcům na internetu.

Přijetím Standardu ČBA eBanka deklaruje informační otevřenost vůči klientům i veřejnosti a zájem poskytovat žadatelům, v tomto případě o úvěry na bydlení, podrobné, srozumitelné a ucelené informace, které zájemcům umožní objektivně posoudit nabídku eBanky a případně ji srovnat s jinými nabídkami.

Vzhledem k době, která je nutná pro vnitřní přípravu na praktickou aplikaci některých ustanovení dokumentu, začne být Standard ČBA v plném rozsahu v rámci eBanky uplatňován nejpozději k 30. 6. 2007.