eBanka a Seznam připravují na září novinku na českém Internetu

Praha 23. srpna 2002 – eBanka a Seznam.cz dnes podepsaly smlouvu o spolupráci, jejímž výsledkem bude nabídka bankovních a dalších návazných služeb v oblasti retailu. Společný projekt je doposud ojedinělou nabídkou na českém i evropském trhu a jeho spuštění je připraveno na začátek září.

„Dnes podepsaná smlouva otevírá cestu k úzké integraci a propojení našich služeb,“ říká Pavel Hrubý, výkonný ředitel pro marketing a rozvoj eBanky a pokračuje: „Nový projekt obou společností bude podporovat růst využívání přímých bankovních služeb i služeb freemailu a zpřístupňovat je nejširší veřejnosti.“

Tomáš Kapalín, obchodní ředitel společnosti Seznam.cz, a.s., komentuje podepsání smlouvy takto: „Spojení Seznamu a eBanky je logickým řešením naší společné snahy o posunutí praktického využití internetu o významný krok dále. Projekt, který v dnešních dnech společně spouštíme, znamená doposud unikátní propojení internetového portálu a banky jako platformy pro celou řadu nadstandardních služeb.“

Projektu předcházelo úspěšné propojení freemailu Seznamu a webu eBanky, které umožnilo současné vyřizování elektronické korespondence a obsluhu bankovního účtu z jednoho místa. Propojení dále umožňovalo eBance získávání nových klientů prostřednictvím formulářů na webových stránkách banky. Nabídka byla podpořena bonusem – noví klienti získali roční vedení vybrané platební karty zdarma.

eBanka je první a dosud jedinou bankou, která na českém trhu poskytuje služby plně formou přímého bankovnictví. Klienti obsluhují svůj účet zejména prostřednictvím internetu, mobilu, klasického telefonu a WAPu. Služby eBanky ke dnešnímu dni využívá více než 260 tisíc klientů, od začátku roku se klientela rozrostla o 35 %. Rozhodujícím akcionářem eBanky je s vlastnictvím 99,35 % základního kapitálu Česká pojišťovna, zbývající část vlastní drobní akcionáři.

Seznam.cz, a.s. provozuje nejvíc používaný portál českého internetu na www.seznam.cz,
s více než 1.602.038 uni­kátními uživateli v květnu 2002 (zdroj: iDot Taylor Nelson Sofres Media)
a téměř 184 miliony zhlédnutých stránek za stejné období. Nabízí uživatelům zdarma širokou škálu praktických služeb: Seznam – katalog a vyhledávání, Muj.seznam.cz – zpravodajství včetně TV programů, předpovědi počasí, kulturních přehledů, finančního a ekonomického zpravodajství, Novinky.cz – internetový magazín, Email.seznam.cz, SMS.seznam.cz, Sweb.cz – webhosting ve variantách Sweb Profi a Sweb Light, Lide.cz – novou generaci chatu, Reality.seznam.cz, Penize.seznam.cz, Auto.seznam.cz, Prace.seznam.cz, Firmy.seznam.cz, Dovolena.seznam.cz, Mapy.cz, Slovnik.seznam.cz, Soutez.seznam.cz a Software.seznam.cz – nabídka volně šiřitelného softwaru. Cílem je poskytovat služby maximálně spolehlivé a uživatelsky přívětivé.