Dynamický růst Aviva pokračuje

Hospodářské výsledky společnosti Aviva životní pojišťovna, a.s. za 3. čtvrtletí 2005

Hrubé předepsané pojistné pojišťovny Aviva dosáhlo ve třetím čtvrtletí tohoto roku hodnoty 504,5 milionů korun, což představuje 27% nárůst oproti stejnému období v loňském roce. Aviva si tak udržuje vysokou dynamiku růstu již více než jeden rok a patří mezi nejrychleji rostoucí životní pojišťovny na trhu.

Vysoké tempo růstu, které v tomto roce vykazujeme, odráží nejen rostoucí oblibu investičního životního pojištění ale také stoupající zájem klientů o naše specializované služby, uvádí k výsledkům marketingová ředitelka Aviva Michaela Jandová. K dobrým výsledkům Aviva přispěli i vhodně zvolení strategičtí partneři mezi makléřskými společnostmi a na poli bankopojištění.

Aviva vykázala růst i ve všech ostatních finančních parametrech. Hodnota aktiv Aviva dosáhla 1 845 milionů korun, z čehož 1 754 milionů korun je představováno finančním umístěním. Technické rezervy činily ke 30. 9. 2005 1 396 milionů korun.

Aviva vykázala také průběžný zisk 9,2 milionů korun, což je výrazně lepší výsledek v porovnání se současným plánem, který předpokládá plánované ztráty z důvodů dalších rozvojových projektů. Jedním z nich je například představení nového produktu investičního životního pojištění, vyvinutého pro makléřské společnosti, které Aviva chystá na listopad tohoto roku.