Dvojnásobný zájem o Konsolidaci půjček GE Money Bank

GE Money Bank během prvních třech měsíců tohoto roku zkonsolidovala půjčky více než 16 tisícům klientů v celkové hodnotě 2,9 miliard korun. To v meziročním srovnání představuje 102% nárůst počtu těchto úvěrů a ve stejném období se zdvojnásobil i objem zkonsolidovaných úvěrů. Za velkým zájmem klientů stojí především možnost výrazného snížení měsíčních splátek až o 70 %, a také celková finanční úspora. Průměrná konsolidovaná částka neustále roste a v současné době dosahuje bezmála 179 tisíc korun. Konsolidaci půjček začala GE Money Bank nabízet v září 2006 jako první velká banka v ČR.

„Výsledky za první čtvrtletí potvrzují naše očekávání, že rok 2008 bude ve znamení Konsolidace půjček. Zatímco v prvním čtvrtletí roku 2007 zkonsolidovala GE Money Bank půjčky v celkové hodnotě 1,3 mld. korun, letos ve stejném období to bylo již bezmála 2,9 mld. korun,“ říká Veronika Karlišová, manažerka spotřebitelských úvěrů GE Money Bank. „O Konsolidaci půjček mají zájem lidé, kterým jejich čerpané půjčky příliš svazují ruce a rodinné finance. Další chtějí mít jen pořádek ve svých závazcích a splácet jen jednu půjčku měsíčně,“ dodává Veronika Karlišová.

Nejúspěšnějším měsícem v tomto čtvrtletí byl březen, kdy banka zkonsolidovala půjčky v hodnotě přesahující jednu miliardu korun. Od uvedení produktu na trh v roce 2006 poskytla GE Money Bank Konsolidaci půjček více než 82 tisícům klientů v celkovém objemu přesahujícím 14 miliard korun. Průměrná výše Konsolidace půjček postupně roste a v současnosti dosahuje 179 tisíc korun.

Největší zájem je o Konsolidaci v Severních Čechách a na Severní Moravě. Naopak nejméně lidé konsolidují v Jižních Čechách, což souvisí se skutečností, že v této části České republiky si lidé nejméně sjednávají spotřebitelské půjčky. Nejčastěji lidé v současnosti konsolidují úvěry od splátkových společností. Následují bankovní úvěry a kreditní karty.

V portfoliu spotřebitelských úvěrů GE Money Bank jsou k 31. březnu 2008 úvěry v hodnotě 28 miliard korun. To v meziročním srovnání znamená navýšení o 26 %. Celkový počet klientů využívajících spotřebitelské úvěry GE Money Bank byl ke konci března 306 tisíc. V nabídce spotřebitelských úvěrů GE Money Bank je v současné době Expres půjčka a Konsolidace půjček.