Dva nové ČSOB Zajištěné fondy zahájily zvýhodněné upisovací období

Výnos až 65 % umožní investorům získat nový zajištěný fond ČSOB Světového růstu+ 1, který banka uvedla na český trh v pondělí 19. července. Společně s další novinkou, zajištěným fondem ČSOB Digitální Click 1, zahajují již čtvrtou desítku zajištěných fondů v nabídce ČSOB. Nové zajištěné fondy navazují na ukončené upisovací období fondů ČSOB Reverzní Click 2 a ČSOB Světový Click+ 11, které si za šest uplynulých týdnů připsaly 346 milionů korun.

Minimální výnos, který oba fondy zaručují i při nepříznivém vývoji na trhu, je u ČSOB Světového růstu+ 1 celých 14%, ČSOB Digitální Click 1 pak zhodnotí investorovy peníze nejméně o 8 %, upřesňuje Jan BartaČSOB Asset Management. Oba fondy jsou vedeny v českých korunách, díky čemuž jsou vložené peníze chráněny proti pohybu koruny vůči cizím měnám.

Zvýhodněné upisovací období obou fondů potrvá do 17. září. ČSOB Digitální Click 1 trvá do října 2009, výnosy z ČSOB Světového růstu+ 1 budou vyplaceny o rok později. Z obou fondů je možné kdykoliv vystoupit.

ČSOB Zajištěné fondy jsou kromě zajímavých a jistých výdělků a nulového rizika oblíbené také díky nízké minimální počáteční investici, která je v případě ČSOB Digitálního Clicku 1 i ČSOB Světového růstu+ 1 deset tisíc korun. Za pět let svěřili klienti ČSOB do zajištěných fondů, které nabízí každá pobočka banky, více než 6,2 miliardy korun.

Fondy ČSOB Světového růstu+ 1 a ČSOB Digitální Click 1 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 120 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK.