Dušan Doliak povede skupinu AXA v České republice a na Slovensku

Generálním ředitelem finanční skupiny AXA pro ČR a SR bude od 1. února 2008 Dušan Doliak (42). Ten doposud působil jako provozní ředitel skupiny AXA ČR a SR. Nahradí Petra Žaludu, který se rozhodl přijmout novou výzvu a po více než deseti letech úspěšné práce pro skupinu AXA v ČR a SR požádal o uvolnění ze svých funkcí.

„Skupina AXA v České republice dynamicky roste, žádné změny v její strategii nechystáme. I nadále budeme klientům nabízet prvotřídní služby v oblasti finančního zabezpečení. Přijdeme ale i s novinkami, ve druhé polovině roku 2008 začneme nabízet produkty neživotního pojištění a v nedaleké budoucnosti chceme vstoupit i na trh retailového bankovnictví,“ uvedl Dušan Doliak v souvislosti se svým nástupem na post generálního ředitele skupiny AXA pro ČR a SR.

Dušan Doliak má dlouholeté zkušenosti z managementu v oblasti pojišťovnictví. Ve skupině AXA pracuje od roku 2005, nejdříve jako výkonný ředitel slovenských společností Credit Suisse Life & Pensions a Winterthur, předchůdců AXA penzijního fondu, a od roku 2006 rovněž jako provozní ředitel skupiny AXA pro ČR a SR a vedoucí AXA životní pojišťovny na Slovensku. Pod jeho vedením se AXA penzijní fond stal druhým největším penzijním fondem na Slovensku a současně sehrál během slovenské penzijní reformy významnou roli při utváření druhého pilíře penzijního systému.

V letech 2002 až 2004 byl předsedou představenstva a výkonným ředitelem Poisťovne Slovenskej sporiteľne. V minulosti pracoval rovněž ve společnostech Sigmatech Šaľa, NSE a v životní pojišťovně Nationale Nederlanden.

Vystudoval Strojní fakultu STU v Bratislavě a získal titul Master of Marketing (MM) na Tilburg Institute for Advanced Studies in Management v Nizozemí.

Dušan Doliak je ženatý, má 3 děti a mezi jeho zájmy patří především softwarové technologie.