Držitelé platebních karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro si rozdělili ceny

V rámci jarní kampaně MasterCard Europe utratili držitelé karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro 4,156 mld. Kč.

Praha, 8. září 2005 – Podpořit platby kartami u obchodníků a zvelebit bydlení držitelů karet měla za cíl pravidelná jarní kampaň, kterou připravila společnost MasterCard Europe pro držitele karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro. Součástí jarní kampaně byla také soutěž, v jejímž rámci byly mezi držitele karet rozděleny ceny v souhrnné hodnotě 1 350 000 korun.

Soutěž pro držitele karet probíhala od 10. května 2005 do 30. června 2005. Účastnit se jí mohli všichni držitelé karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro, kteří během trvání akce uskutečnili alespoň pět plateb kartou za zboží nebo služby a odeslali SMS se správným tipem na otázku: „Jaký je přesný počet platebních terminálů v ČR, které akceptují karty MasterCard ke dni 20. 4. 2005?“ Správnou odpovědí byla číslovka 39 629.

Během trvání soutěže uskutečnili v obchodech držitelé karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro 4,273 mil. transakcí v celkovém objemu 4,156 mld. Kč. Průměrná částka na jednu transakci dosáhla 973 Kč.

Jsme velmi rádi, že se jarní soutěž společnosti MasterCard Europe setkala s tak velkým ohlasem. Důležitým výsledkem pro nás je, že držitelé karet zjistili, že mohou své platební karty využívat ve většině obchodů a prostřednictvím platebních karet mohou uhradit i nižší částky, uvedl Ján Čarný, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko. V současné době připravujeme na listopad a prosinec další soutěž, ve které budou moci držitelé karet MasterCard, MasterCard Electronic a Maestro vyhrát další velmi zajímavé ceny, dodal Ján Čarný.

Hlavní výhru v soutěži – 350 000 Kč na zvelebení bytu, domu či zahrady s bezplatnou pomocí odborného teamu (např. bytového architekta) – vyhrál pan Eduard Hölzel, jehož platební kartu, se kterou v této soutěži platil, vydala ČSOB. Pan Hölzel bude moci využít produktů a služeb společnosti Flamant Home Interiors, u které bude svoji výhru realizovat.

Klienti ČSOB stále více využívají své platební karty k placení v obchodech a již je neberou pouze jako prostředek pro výběr hotovosti z bankomatů. Dokladem toho je i jejich úspěšnost v soutěži pořádané společností MasterCard Europe, uvedl Milan Tománek, výkonný ředitel komunikace ČSOB.

Zbývající 1 000 000 korun si rozdělilo 200 výherců, kteří obdrželi poukázku do OBI v hodnotě 5 000 Kč. Kompletní seznam všech výherců je k nahlédnutí na webových stránkách společnosti MasterCard www.mastercard-soutez.cz nebo na www.viceomastercard.cz.