Držitelé O.K. karet mohou využít cestovní pojištění O.K. Travel

16. června 2003

Blížící se doba dovolených přináší zákazníkům GE Capital Multiservis, kteří vlastní nákupní úvěrovou O.K. kartu, další výhodu. Ke svým kartám si nyní mohou pořídit cestovní pojištění O.K. Travel. Pojištění zabezpečuje jak držitele O.K. karty, tak i jeho rodinné příslušníky, kteří s ním jedou na společnou cestu do zahraničí. Platnost pojištění je jeden rok. Držitel karty může pojištění použít jak pro soukromé, tak služební cesty.

Cestovní pojištění O.K. Travel, které poskytuje klientům společnosti GE Capital Multiservis První americko-česká pojišťovna, kryje sportovní a turistické zájezdy i individuální dovolenou po celém světě. Při případné pojistné události mají držitel O.K. karty i jeho rodinní příslušníci nulovou spoluúčast. Další výhodou cestovního pojištění O.K. Travel je jeho komplexnost, neboť kryje nejen léčebné výlohy, ale i další rizika. Roční pojistka za 998 korun kompletně zahrnuje:
 pojištění smrti úrazem a pojištění trvalé invalidity,
 pojištění léčebných výloh včetně výdajů na zubní ošetření,
 pojištění transportu nemocného,
 pojištění pro repatriaci tělesných pozůstatků,
 pojištění přivolané osoby,
 pojištění odpovědnosti za škody,
 pojištění pro případ ztráty a poškození zavazadel,
 pojištění zabezpečení dítěte v případě úmrtí obou rodičů (sirotčí pojistku).
Výše pojistných částek u všech uvedených druhů pojištění je dostatečná, například pojištění léčebných výloh je kryto až do výše 1,500,000 Kč.

Asistenční služba pro pojištěné je v českém jazyce k dispozici po 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Po uplynutí roční lhůty se pojištění automaticky obnoví, pokud je O.K. karta zákazníka platná a pokud je na ní dostatek prostředků ke koupi pojištění.

Informaci o možnosti uzavření cestovního pojištění O.K. Travel obdrží všichni současní i noví majitelé O.K. karet společnosti GE Capital Multiservis v pravidelném měsíčním výpisu.

„Věříme, že držitelé O.K. karet ocení výhodnost tohoto pojištění. Jeho výhodou je, že platí po jeden rok a dostatečně zabezpečí nejen držitele O.K. karty, ale také jeho rodinné příslušníky na neomezený počet výjezdů kratších než 60 dnů. Jedinou podmínkou je, že pojištění rodinní příslušníci musejí cestovat s držitelem karty, ke které je pojištění zřízeno,“ uvedl manažer pro pojištění GE Capital Multiservis Luboš Berkovec.

Podle Luboše Berkovce je výhoda pojištění nejen v komplexnosti, ale také v jeho cenové úspoře pro držitele a jeho rodinu. „Pokud by si měl držitel karty sjednat pojištění v obdobném rozsahu pro svou rodinu například na čtrnáctidenní cestu, zaplatil by mnohem víc. Toto pojištění přitom platí po celý rok a pro neomezený počet výjezdů. Věříme tedy, že se pojištění, nabízené ve spolupráci s První americko-českou pojišťovnou, u našich klientů setká s velkým zájmem,“ doplnil Luboš Berkovec.

O nabídku cestovního pojištění O.K. Travel si držitel O.K. karty může požádat na telefonním čísle 224 442 424. V zásilce, kterou následně obdrží, nalezne Návrh smlouvy cestovního pojištění O.K. Travel, podmínky pojištění, průkazní lístek a instrukce pro jeho uzavření. Pro uzavření pojištění stačí potom jediné – zatelefonovat na telefonní číslo uvedené v zásilce. Pokud je O.K. karta v platnosti a je na ní dostatek prostředků pro zaplacení pojistného, tak se pojistná smlouva tímto telefonátem uzavře a od 0:00 hodin dne následujícího po jejím zaplacení může držitel O.K. karty se svými rodinnými příslušníky cestovat v zahraničí bez obav.

Jiří Pathy, generální ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis

******
GE Capital Multiservis je součástí jedné z největších a nejsilnějších skupin světa – General Electric, která má dlouhodobě rating AAA. Celková aktiva GE činila ke konci loňského roku 575 miliard USD. General Electric je z hlediska tržní kapitalizace největší společnost na světě.

GE Consumer Finance je s aktivy o objemu vyšším než 77 miliard USD vedoucí společností, která poskytuje finanční služby spotřebitelům, obchodníkům a auto dealerům ve více než 35 zemích světa. GE Consumer Finance, která je jednou ze společností General Electric, poskytuje služby například v oblasti kreditních karet, spotřebitelských úvěrů, splátkového prodeje, leasingu, hypoték a pojišťovnictví. GE je diversifikovaná společnost, která nabízí své služby, technologie i atraktivní produkty po celém světě. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Consumer Finance: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.