Druhý ročník Podnikatelské konference se koná ve středu 21. února 2007

Praha, 14. února 2007 – Soutěž Podnikatel roku právě vrcholí a v den vyhlášení vítězů, 21. února 2007, se uskuteční také Podnikatelská konference. Je určena nejen pro všechny účastníky soutěže, ale rovněž pro širokou podnikatelskou veřejnost. Účastníci konference se budou moci inspirovat podnikatelskými zkušenostmi vítězů předchozích ročníků soutěže, dozví se výsledky průzkumu podnikatelského prostředí v České republice a osobně se setkají s Bertem W.M. Twaalhofenem, zakladatelem Evropské nadace pro podnikatelský výzkum.

Mezi hlavní témata konference bude patřit otázka řízení růstu společnosti, získání a udržení kvalitních zaměstnanců či výsledky Podnikatelského barometru 2006, s nimiž účastníky seznámí marketingový ředitel Ernst & Young Richard Singer. Průzkum ukazuje, jak podnikatelské prostředí v České republice vidí samotní podnikatelé, a umožňuje porovnání s podobnými výzkumy na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku. Na konferenci vystoupí například Tomáš Hruda, generální ředitel agentury CzechInvest, Petr Kuchař ze společnosti ABRA nebo Olga Girstlová, generální ředitelka společnosti GiTy.

Součástí konference bude také panelová diskuse na téma „Můj recept na úspěch – jak se stát konkurenceschopným na domácích i zahraničních trzích“. Diskuse se zúčastní Radim Jančura, majitel společností Student Agency a Orbix a Podnikatel roku 2005, Jan Řežáb, ředitel společnosti Redboss a držitel titulu Začínající podnikatel roku 2005, Miroslav Řihák, generální ředitel společnosti Anect a Podnikatel roku 2004 České republiky, Radim Králík, ředitel společnosti Grapo a Technologický podnikatel roku 2005 a Zbyněk Frolík, generální ředitel společnosti Linet a Podnikatel roku 2003 České republiky.

Podnikatelská konference se koná 21. února 2007 v Hotelu Mövenpick Hotel Prague, Mozartova 261/1, Praha 5. Podnikatelé se zájmem o účast mohou více informací získat na internetových stránkách www.ey.com/cz nebo www.podnikatelroku.cz. Vstup na konferenci je zdarma.