Druhá emise pětiletých hypotéčních zástavních listů ČS v objemu 2,7 mld. Kč ponese kupón 5,20% p.a.

Česká spořitelna dnes stanovila podmínky v pořadí již druhé emise hypotéčních zástavních listů, kterou vydává v rámci svého dluhopisového programu. Úroková sazba kupónu je pevně stanovena na 5,20% p.a. Celkový objem hypotéčních zástavních listů vydávaných k datu emise, kterým je 6. březen 2003, činí 2,7 mld. Kč, ISIN CZ0002000235 a splatnost je v roce 2008. Jmenovitá hodnota jednoho hypotéčního zástavního listu je 10 000 Kč. Emisní kurz hypotéčních zástavních listů činí 111,40%.

„Emise je určena jak pro institucionální investory, tak pro drobné klienty. Česká spořitelna nabídne svým klientům část z této emise hypotečních zástavních listů na vybraných pobočkách,“ řekl člen představenstva a náměstek generálního ředitele Daniel Heler. Seznam obchodních míst, kde bude možné nakoupit hypotéční zástavní listy a podmínky jejich distribuce, budou dostupné k 6. březnu 2003 na www.csas.cz a na telefonním čísle 800 207 207.

Emise je součástí dluhopisového programu hypotéčních zástavních listů, jehož celkový maximální objem nesplacených hypotéčních zástavních listů stanovila Česká spořitelna na 10 mld. Kč. Doba trvání programu činí 15 let. Prospekt dluhopisového programu se společnými emisními podmínkami a emisní dodatek s doplňkem emisních podmínek pro danou emisi schválila Komise pro cenné papíry a jsou k dispozici u České spořitelny jako emitenta a vedoucího manažera emise a na burze.

První emisi z dluhopisového programu hypotéčních zástavních listů vydala Česká spořitelna ve dvou tranších v celkovém objemu 3,0 miliardy Kč s datem emise 8. listopadu 2002.

Cílem dluhopisového programu je podpořit dynamický rozvoj hypotéčních úvěrů, využít příznivých tržních podmínek a nabídnout zájemcům z řad drobných investorů zajímavý investiční instrument.