Drobní investoři mají šanci nakoupit akcie AAA AUTO při úpisu akcií v rámci IPO

Primární nabídky akcií (IPO) společnosti AAA AUTO se mohou účastnit i drobní investoři. Ti si mohou nakoupit akcie ještě před tím, než se s nimi začne obchodovat na burze. Manažerem pro retailový prodej bude společnost Patria Direct. Akcie budou moci investoři nakoupit přes její internetový portál www.patria-direct.cz nebo v pobočkách ČSOB.

„Ze strany drobných investorů očekáváme o akcie velký zájem. Společnost vstupující na burzu se může prokázat finančním zdravím a dlouhodobě rostoucími zisky, proto jsou takové investice pro investory atraktivní,“ uvádí Oldřich Pavlovský, ředitel Patria Direct.

Podle manažera emise, společnosti Patria Finance, by se podíl drobných investorů na emisi mohl pohybovat v řádu desítek procent. Drobní investoři budou mít rovné podmínky s institucionálními investory.

Jak akcie AAA AUTO přes internet nakoupit a kde hledat informace?

Investor, který se chce zúčastnit primární nabídky akcií, může podat pokyn k nákupu prostřednictvím internetových stránek Patria Direct www.patria-direct.cz. „Patria Direct je jediným oficiálním manažerem emise, který může přijímat objednávky od retailových klientů. Všichni ostatní obchodníci musí podávat hromadné objednávky přes Patria Finance jako manažera pro institucionální investory, která zároveň vede knihu objednávek a řídí alokaci akcií,“ říká Petr Formánek ze společnosti Patria Finance. „V případě IPO společnosti AAA Auto si Patria Direct navíc nebude účtovat žádné poplatky,“ dodává Oldřich Pavlovský.

Podrobné informace je možné nalézt na stránkách společnosti AAA AUTO v sekci pro investory. Důležitým zdrojem je Prospekt společnosti, který shrnuje nejdůležitější informace o společnosti i o emisi akcií.

IPO je pro mnoho drobných investorů zatím spíše velkou neznámou, proto se společnost Patria Direct rozhodla uspořádat dne 6.9.2007 konferenci o IPO pro laickou veřejnost a vytvořit internetové stránky www.centruminvestora.cz specializované na nové investiční produkty. Portál bude spuštěn v průběhu příštího týdne.