Dresdner Bank CZ a.s. změnila svůj obchodní a právní název na BAWAG International Bank CZ a.s.

Dresdner Bank CZ a.s. změnila k 15. říjnu 2004 svůj obchodní a právní název na BAWAG International Bank CZ a.s. a byla tak plně začleněna do skupiny BAWAG P.S.K. Group. Nový akcionář, skupina BAWAG P.S.K. Group, čtvrtá největší rakouská finanční skupina s bilanční sumou větší než 55 miliard EUR a s ratingem A2 (Moody’s), získal 100% podíl v bance k 16. září 2004.

Skupina BAWAG P.S.K. Group vlastní v České republice dále i BAWAG Bank CZ. Plán na příští rok je spojit BAWAG International Bank CZ a BAWAG Bank CZ a.s. (dříve Interbanka), ve které BAWAG získal 100% podíl v roce 2003. Obchodní aktivity obou bank vytvářejí slibný základ pro další růst v České republice – ve střednědobém horizontu banka plánuje otevřít 10 poboček.

I nadále se budeme orientovat na poskytování služeb klientům v oblastech firemního, investičního a privátního bankovnictví a nově pak i na drobnou klientelu. Všem našim klietům budou stále poskytovány služby a produkty té nejvyšší kvality. Kdykoliv a kdekoliv se mohou opřít o naše zkušenosti, profesionální bankovní know-how a vybrat si z rozsáhlého portfolia bankovních a investičních služeb, řekl pan Markus Hermann, předseda představenstva BAWAG International Bank CZ.

Další významnou oblastí našich obchodních aktivit bude úzká spolupráce s Dresdner Bank AG. Cílem je poskytování bankovních služeb stávajícím a budoucím německým i mezinárodním firemním klientům skupiny Dresdner Bank Group, o které se, a to i po fúzi, bude starat tzv. “Dresdner Bank Desk”, dodává pan Helmut Kasík, člen představenstva BAWAG International Bank CZ zodpovědný za firemní a privátní bankovnictví. Stávající spolupráce s Allianz pojišťovnou, a.s., českou pobočkou Allianz AG, bude i nadále pokračovat, doplňuje Kasík.

Pan Johann Zwettler, předseda představenstva BAWAG: Tato transakce nás posunula do pozice, kdy se můžeme plně zaměřit výhradně na naše klienty. Propojením zdrojů a sil BAWAG International Bank CZ a BAWAG Bank CZ v České republice se hodláme stát silnějším konkurentem v oblasti firemního a investičního bankovnictví, stejně tak i na reatailovém trhu.