Dozorčí rada České spořitelny zvolila pana Petera Cecelskeho osmým členem představenstva

Dozorčí rada České spořitelny zvolila na svém červencovém zasedání pana Petera Cecelskeho osmým členem představenstva banky. Pan Cecelsky bude odpovědný za informační technologie a organizaci společnosti.

Informační technologie a organizace se tak vyčlenily z dosavadního umístění v organizační struktuře banky a budou tvořit samostatnou divizi. Cíle této změny jsou tři: zajistit potřebné know-how pro řízení vysoce technicky zaměřených oblastí banky; zlepšit kvalitu služeb poskytovaných vnitřní i vnější klientele; dosáhnout standardů a výkonnosti světové úrovně.

Sledoval jsem vývoj informačních sítí infrastruktury v České spořitelně v posledních letech a mohu říci, že zde banka učinila velký pokrok. Úspěšně se podařilo dohnat nedostatek investic z 90. let. Mým cílem je zaměřit se nyní do budoucna a dále systémy banky posilovat, rozvíjet a pracovat na propojování IT v rámci celé skupiny Erste Bank, řekl Peter Cecelsky.

Pan Cecelsky se narodil v Rakousku roce 1948, je absolventem Technické univerzity ve Vídni. Od roku 1974 do roku 2001 pracoval v různých pozicích v předních společnostech zaměřených na informační technologie. Od roku 2001 pracuje v oblasti IT pro skupinu Erste Bank. Do České spořitelny přichází pan Cecelsky z jiné dceřiné společnosti skupiny Erste Bank, ze společnosti SporDat, kde zastával pozici generálního ředitele.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.