UniCredit Bank s flexibilním a dostupným programem pravidelného investování – EASY RYTMUS

UniCredit Bank Czech Republic uvádí od 1. července 2009 do distribuce produktovou novinku s názvem EASY RYTMUS. Jedná se o program pravidelného investování do vybraných fondů Pioneer - tří českých a jednoho lucemburského - s doporučeným investičním horizontem (délkou investování). Program EASY RYTMUS umožňuje pravidelně investovat i malé částky z měsíčního rozpočtu, čímž může pomoci dosáhnout cílů, které dnes převyšují finanční možnosti zájemců o investování.

Minimální investice u Programu EASY RYTMUS začíná na částce 500 Kč. Investice jsou placeny pravidelně, a to bankovním převodem na účet vedený pro platby do příslušného fondu. Program EASY RYTMUS nabízí klientům v současně době tolik požadovanou flexibilitu a likviditu: Na programu klienti ocení, že si investice mohou přizpůsobit své aktuální i budoucí situaci. Investici lze totiž přerušit, prodloužit, provést částečný nebo úplný odkup, ukončit nebo zvýšit či snížit investovanou částku. Investované prostředky tedy nemusí být v Programu EASY RYTMUS vázány do jeho konce. V průběhu trvání Programu může investor kdykoliv požádat o odkup podílových listů a získat peněžní prostředky, a to bez jakýchkoliv sankčních poplatků, představuje novinku Jakub Dusílek, ředitel úseku Segmentové a produktové řízení retailového bankovnictví UniCredit Bank. Jak dále doplnil, jde o produkt, který systémem pravidelných investic snižuje míru rizika ze špatného načasování při jednorázovém nákupu cenných papírů na trhu a současně nabízí možnost dosáhnout úsporu na vstupních poplatcích.

Investiční Program EASY RYMTUS umožňuje založit více Programů, klient si tak může sám vytvořit vlastní portfolio v závislosti na investičním horizontu, rizikovém profilu a očekávaném zhodnocení. S investičním programem EASY RYTMUS si každý může začít budovat významný finanční majetek i z malých částek. Čím dříve začne, tím menší částku musí odkládat, říká Petr Šimčák, ředitel obchodu pro banky a instituce Pioneer Investments ČR.

(Investice do podílových listů obsahuje riziko kolísání aktuální hodnoty investované částky a výnosů z ní. Není zaručena návratnost původně investované částky. Minulé výnosy nejsou zárukou výnosů budoucích. Případné zdanění závisí na osobních poměrech investora a může se měnit.)