DOPORUČUJEME INVESTOVAT DO FONDU PARVEST EUROPE FINANCIALS

1. Proč investovat do Parvest Europe Financials ?
Investice do finančního sektoru je méně riziková, protože v současném období hospodářské nejistoty představuje finanční sektor vzácnou oblast klidu a stability. Odolnost tohoto sektoru vůči náročnému hospodářskému a geopolitickému prostředí dokazuje i nadvýkonost zaznamenaná od počátku roku 2001.

Většina evropských retaliových bank získává na vysokých úrovních spotřeby a řídí úvěrové riziko lépe než dříve. Zároveň jsou však tyto instituce atraktivní z hlediska ocenění.

Velikost fondu řízeného Catherinou Guinefort a Frankem Monierem je 144.8 milionů Eur.

Fond získal čtyři hvězdičky v hodnocení Micropalu.

2. Portfolio
Naše investiční zaměření je založeno na dvou hlavních tématech. Upřednostňujeme jednak kvalitní společnosti vykazující vysokou likviditu, které nabízejí viditelný nárůst zisků a mají zdravou bilanční strukturu; jednak upřednostňujeme ty společnosti, které budou benefitovat na hospodářském oživení.

Nicméně zůstáváme opatrní u investičních bank a asset manažerských společností, které v roce 2002 nezaznamenají výrazný růst, protože stále panuje nejistota v oblasti růstu podnikových investic a akciových trhů. Podporujeme cyklické banky se silnými úvěrovými aktivitami, nadvažujeme francouzské banky, které nabízejí silnou profitabilitu a dobrou diverzifikaci, a také irské banky díky jejich demografické a ekonomické dynamice. Posilujeme také italské banky (Intesa, BNL, Unicredito), které jsme opustili v roce 2001. Podvažujeme skandinávské a německé banky, které nejsou schopny řídit riziko, a pokračujeme ve vyhýbání se velkým španělským bankám, které jsou stále zasaženy argentinskou krizí (kromě Banco Popular, která těží ze silného růstu ve Španělsku).

Jsme všeobecně neutrální v oblasti pojištění, ale upřednostňujeme pojištění škod díky nárůstům provizí. Sázíme na sektor nemovitostí, který zůstává velmi dynamický. Je to sektor, kde neočekáváme, že bychom byli v nejbližší době zasaženi finanční bublinou.

BNP Paribas Group byla vytvořena fúzí Banque Nationale de Paris a Banque Paribas v roce 2000. BNP Paribas Asset Management sídlí v Paříži.

Parvest je nejvýznamnějším produktem BNP Paribas Asset Management mezi lucemburskými SICAVy.