Benzina dokončila modernizaci sítě čerpacích stanic

Značka Benzina je na českém trhu 50 let. Jubileum oslavila dokončením přestavby své sítě čerpacích stanic.

Společnost letos dokončila rebranding prémiových stanic Benzina plus, modernizací prošlo také 147 standardních stanic Benzina. Rozsáhlý projekt modernizace sítě, který je bezesporu největší akcí tohoto druhu na českém trhu, zahájila Benzina v roce 2006. Přestavba sítě si vyžádala celkem 1,3 miliardy korun. Benzina svými 50. narozeninami paradoxně omládla. Nyní mohu oficiálně prohlásit, že se naše společnost definitivně odtrhla od minulosti a završila fázi modernizace, hodnotí přestavbu sítě jednatel společnosti Martin Durčák.

Benzina díky modernizaci rozšířila nabídku prémiových paliv o vysokooktanový benzín VERVA 100 a motorovou naftu VERVA Diesel. V celé síti zvýšila kvalitu doprovodných služeb, vybavení shopů i nabídku gastronomie. Novinkou je nová generace výherně-zábavních terminálů IVT společnosti Sazka, které nabízejí možnost on-line sázení na více než stovce čerpacích stanic Benzina plus. Přestavbou nebo výraznou modernizací prošla rovněž zhruba polovina ze 110 mycích linek sítě Benzina, která tak má na českém trhu nejvíc špičkových zařízení tohoto typu.

Na příští rok plánuje společnost zavedení nového prémiového paliva a další rozvoj svého gastro konceptu. Ten je velmi úspěšný, příjmy z gastronomie již dosahují 25 až 30 % příjmu z shopu. Kromě toho připravuje zlepšení dalších služeb. V současné době pracuje na implementaci nového pokladního systému, který by měl přinést zákazníkům rychlejší odbavení, přehlednější účtenky a v případě Benzina karet také fakturaci. Rozšíření spolupráce s provozovateli platebních karet, kteří jsou napojeni na mezinárodní systémy, navíc přinese zejména profesionálním řidičům větší komfort v podobě plateb stejnými fleetovými kartami, s nimiž se platí i v zahraničí.

Ve střednědobém horizontu, tedy do roku 2012, chce Benzina dosáhnout dvacetiprocentního podílu na trhu s pohonnými hmotami. V současné době má 13,4 procenta, do dvou let by to mělo být 15 procent. Počet čerpacích stanic chce zvýšit o třetinu, z nynějších 333 na 440 čerpacích stanic.

Benzina průběžně věnuje velkou pozornost kvalitě prodávaných paliv. Standardní vysokou úroveň všech druhů nabízených pohonných hmot potvrzují výsledky vlastních i nezávislých kontrol. Česká obchodní inspekce do konce září letošního roku provedla na čerpacích stanicích Benzina celkem 200 odběrů paliv a výsledek byl stoprocentní. Ani jeden vzorek nevykazoval žádné závady, uvedl Václav Loula, ředitel pro jakost společnosti Benzina.

Premiová nafta VERVA Diesel nedávno obhájila svou jedinečnou kvalitu v nezávislých testech. Bezsirný vysokooktanový benzín VERVA 100, který se prodává na více než 90 čerpacích stanicích sítě Benzina plus, se už dnes dodává v kvalitě „superčistého“ paliva, tedy s parametry, jež budou podle nové české legislativy povinné až od příštího roku.