Dobrovolníci z GE Money podpoří boj proti zneužívání dětí na akci Darujte sebe

Dobrovolníci ze sdružení GE Volunteers Elfun v sobotu 30. 5. 2009 svou účastí podpoří další charitativní projekt, tentokráte sportovně - zábavní akci s názvem Darujte sebe!. Den pro rodiny s dětmi pořádá Dětské krizové centrum v areálu Výstaviště Incheba Expo Praha v Holešovicích.

Cílem projektu je oslovit co nejširší veřejnost a přiblížit problematiku týrání, zneužívání a zanedbávání dětí všech věkových skupin. O zpříjemnění dne dětem a o organizaci jedné z atrakcí se bude starat 15 zaměstnanců GE Money ze sdružení GE Volunteers Elfun.

Naše děti jsou tím největším pokladem, který máme, přesto jsou bohužel právě ony často terčem nejrůznějších forem fyzického či psychického týrání a zneužívání. I my si tuto problematiku uvědomujeme a chceme jí pomoci řešit, říká Tina Theodorou, manažerka CSR projektů GE Money v ČR. Je to sice první účast dobrovolníků z GE Volunteers Elfun na akci Darujte sebe!, přesto si od ní slibujeme velký přínos. Věříme, že i naše atrakce Cash Box přiláká víc lidí, a tím podpoříme hlavní cíl akce, kterým je osvěta v oblasti týrání a zneužívání dětí, dodává Tina Theodorou.

Cílem projektu „Darujte sebe!“ je oslovit co nejširší veřejnost a přiblížit problematiku týraní, zneužívání a zanedbávání dětí všech věkových skupin. Patnáct dobrovolníků ze sdružení GE Volunteers Elfun připraví pro účastníky akce disciplínu nazvanou Cash Box. Půjde o chytání fiktivních peněz poháněných vzduchem. Součástí dne bude také vystoupení divadelních souborů, koncerty, ukázky práce hasičů a policistů a další. Vstup je zdarma.

Již sedmý ročník sportovně – zábavního dne „Darujte sebe!“ proběhne 30. května od 11:00 v prostorách areálu Výstaviště Incheba Expo v Holešovicích na Praze 7. Za pomoci GE Volunteers Elfun a dalších partnerů připravilo Dětské krizové centrum ve spolupráci s městskou částí Praha 7 v tento den mnoho sportovních a zábavních disciplín, atrakcí a soutěží. Doufáme, že tento příjemně strávený den pomůže rozšířit problematiku zneužívání a týrání dětí. Počet odhalených případů týraných dětí v České republice každým rokem roste, a proto je velmi důležité, abychom o něm účinněji informovali, a k tomu nám pomáhá i sdružení GE Volunteers Elfun. Věříme, že ve výsledku z toho budou profitovat zejména ti, kteří jsou pro nás nejdůležitější – naše děti, říká Jiří Kocourek, tiskový mluvčí Dětského krizového centra.

Co je GE Volunteers Elfun?

GE Volunteers Elfun sdružuje dobrovolníky z řad zaměstnanců GE Money v České republice. Cílem sdružení je podporovat společnost ve třech hlavních oblastech: děti a vzdělání, znevýhodnění spoluobčané a životní prostředí. Dobrovolníci z řad zaměstnanců GE Money se věnují desítkám aktivit, např. organizovanému dárcovství krve, sportovním, zábavním a vzdělávacím programům v základních školách, obnově lesního porostu na Pálavě, likvidaci kalamity v Tatrách atd. Ve sdružení působí dohromady téměř 400 zaměstnanců GE Money z České republiky.

O projektu Darujte sebe!

Projekt „Darujte sebe!“ připravuje každoročně Dětské krizové centrum. Cílem projektu je oslovit co nejširší veřejnost a přiblížit problematiku týraní, zneužívání a zanedbávání dětí všech věkových skupin. Projekt se skládá ze dvou částí jarní a podzimní. Na jaře se jedná o sportovně -zábavný den „Darujte sebe!“ pro širokou veřejnost. Na podzim v rámci připomenutí Světového dne prevence týrání a výročí Úmluvy o právech dítěte probíhá filmová přehlídka s názvem Odvrácená strana dětství. Přehlídku doprovází další semináře a přednášky.