Do PPF přichází Jan Chalupa

Skupinu PPF a zejména její nově se formující tým investičního bankovnictví a Private Equity posílil investiční ředitel Ing. Jan Chalupa. Mezi jeho základní aktivity v rámci skupiny bude patřit spoluúčast při vytváření a realizaci dlouhodobé investiční strategie skupiny, obchodní činnosti v oblasti nových akvizic, spolupráce s obchodními partnery skupiny v oblasti Private Equity, především v rámci společných investic. Ze své pozice se bude podílet zejména na rozvoji investičních a obchodních aktivit PPF v zahraničí.

Jan Chalupa v minulosti zastával významné funkce v několika finančních institucích v České republice. V posledních čtyřech letech působil jako člen a později předseda představenstva společnosti Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond, a.s. Byl aktivní v Asociaci penzijních fondů České republiky a v roce 2004 byl zvolen jejím prezidentem. V rámci svého působení v Credit Suisse řídil i fúzi Vojenského otevřeného penzijního fondu do společnosti Winterthur, penzijní fond, a.s. Další významné zkušenosti získal ve vedoucích funkcích v Investiční a Poštovní bance a.s., ve skupině ČSOB a ve skupině Česká spořitelna a.s.

V osobě Jana Chalupy získává PPF zkušeného a mimořádně kvalifikovaného člověka, jeho příchod bude velkým přínosem pro náš tým i pro skupinu jako celek. uvedl Tomáš Brzobohatý, člen nevyššího vedení skupiny PPF odpovědný za oblast investic a Private Equity.

Jan Chalupa vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Je ženatý, má 2 dcery. Mezi jeho záliby patří fotografování, literatura a umění, zejména pak české výtvarné umění druhé poloviny minulého století.

Romana Tomasová,
ředitelka marketingu a komunikace PPF