DO NEJVYŠŠÍHO VEDENÍ ČP PŘICHÁZÍ MARIE KOVÁŘOVÁ

Prvním březnovým dnem posílí nejvyšší vedení České pojišťovny Marie Kovářová. Stane se náměstkyní generálního ředitele pro Klientský servis. Do její kompetence bude spadat mimo jiné řízení komunikačního centra ČP a správa pojištění.

Vzhledem k neustále rostoucímu významu klientského servisu jsme rozhodli o zásadní změně v organizační struktuře společnosti spočívající v ustavení nové funkce náměstka zodpovědného za tuto oblast, uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČP Ladislav Bartoníček. Doposud jsou jednotlivé útvary Klientského servisu ČP liniově řízeny třemi různými náměstky. Pozitivní je také fakt, že se do nejvyššího vedení po mnoha letech vrací žena, doplnil Bartoníček.

Marie Kovářová přichází do ČP z poradenské společnosti McKinsey&Company, kde pracovala na pozici vedoucího projektů v Čechách a v Německu a zabývala se mimo jiné optimalizací administrativních a výrobních procesů a obchodem. Česká pojišťovna pro mě není neznámou firmou. Působila jsem v ní v letech 1997 až 1999 jako pojistný matematik, říká Kovářová. Narodila se v roce 1972. Vystudovala matematiku na Matematicko – fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. Tam také získala doktorský titul Ph. D. v pojistné matematice.

Česká pojišťovna spravuje 14,5 milionu pojistných smluv a s 39 % tržního podílu je největší pojišťovnou v České republice. V soutěži Pojišťovna roku 2004 pořádané loni v říjnu společností Fincentrum získala první místo. Hlavním akcionářem České pojišťovny je společnost CESPO B.V. ze skupiny PPF. Podíl skupiny PPF na základním kapitálu ČP dosahuje 97,7 procenta.

Václav Bálek
tiskový mluvčí ČP