Do fondu ING EMU Equity je možné v listopadu investovat bez vstupních poplatků

8. listopadu 2002

Finanční skupina ING zareagovala na růst zájmu investorů o podílové fondy a letos na podzim přišla se speciální akcí „Fond měsíce“. V jejím rámci mají klienti unikátní možnost investovat v daném měsíci vždy do jednoho vybraného fondu z rodiny ING Fondů bez vstupního poplatku. Fondem měsíce se pro listopad stal ING EMU Equity.

ING přišla s nabídkou „Fond měsíce“ počátkem října, kdy klienti měli po zbytek měsíce unikátní možnost investovat bez vstupního poplatku do ING North America. Akce „Fond měsíce“ je pokračováním strategie ING usnadnit klientům vstup do jejích fondů – již počátkem léta totiž výrazně snížila vstupní poplatky do všech ING Fondů v průměru téměř o 40 %.

Název fondu, který je vyhlášen Fondem měsíce, je oznámen vždy nejpozději předposlední den předcházejícího měsíce na internetových stránkách ING – www.ing.cz. Fondem měsíce se může stát kterýkoli fond z nabídky ING Fondů.

Pro listopad se Fondem měsíce stal ING EMU Equity. Cílem tohoto fondu je dosáhnout dlouhodobého kapitálového výnosu investováním do diverzifikovaného portfolia akcií obchodovaných na oficiálních burzách Evropské měnové unie.

Holandská finanční skupina ING nabízí v České republice klientům podílové fondy denominované v českých korunách i v cizích měnách. Tyto fondy jsou distribuovány prostřednictvím finančních poradců ING Nationale-Nederlanden a vybraných sítí makléřských společností a klientských center ING Oranžový dům.

Výhodou ING Fondů je kromě zázemí ING – jedné z největších finančních skupin světa – také nízká minimální investice. Ta se pohybuje u podílových fondů vedených v českých korunách od 3000 Kč a u fondů denominovaných v cizích měnách v přepočtu od 9 tisíc Kč. ING Fondy jsou registrovány v Lucembursku, což jim umožňuje dosahovat vyššího možného zhodnocení díky příznivějším daňovým podmínkám. O kvalitě ING Fondů svědčí také vysoké ratingové hodnocení, které obdržely od Standard & Poor's.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 100 000 zaměstnanců. Je jednou z největších finančních institucí v Evropě z hlediska tržní kapitalizace. V České republice je přítomna od roku 1991. V rámci skupiny ING Group zde působí například pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Investment Management či ING Real Estate.