Pioneer Investments v ČR podporuje distribuci lucemburských fondů ve Slovinsku

Pražská centrála skupiny Pioneer Investments od října podporuje obchodní a marketingové aktivity týkající se distribuce lucemburských fondů Pioneer Funds a Pioneer P.F. ve Slovinsku.

„Vstup na slovinský trh vnímám jako důležitý strategický krok a velkou příležitost. Jsem rád, že Pioneer Investments v ČR bude moci přispět svými zkušenostmi z ostatních zemí v regionu střední a východní Evropy (tzv. CEE) a obchodně i procesně podporovat aktivity skupiny na tomto zajímavém a perspektivním trhu,“ říká Mgr. Roman Pospíšil, generální ředitel společností skupiny Pioneer Investments v ČR a SR.

UniCredit Banka Slovenija svým klientům od 1.10.2007 nově nabízí celkem 17 vybraných podfondů z rodiny lucemburských fondů Pioneer. Slovinští investoři si tak mohou vybírat z 15 podfondů Pioneer Funds a 2 podfondů Pioneer P.F. Banka nabízí svým klientům 14 fondů rodiny Pioneer Investments Austria (dříve Capital Invest) již od roku 2005 a rozšířením o lucemburské fondy banka a Pioneer Investments reagují na zvyšující se poptávku po investičních produktech tohoto typu.

Investoři ve Slovinsku projevují zájem zejména o akciové fondy a regionálně zaměřené strategie. „Očekáváme tedy, že právě vybrané fondy z řady Pioneer Funds a Pioneer P.F. budou pro naše investory nejatraktivnější, protože investují aktiva v dlouhodobém horizontu a jsou zajímavé také diverzifikací svých portfolií,“ říká France Arhar, Ph.D., předseda představenstva UniCredit Banka Slovenija.