Deutsche Bank AG je opět jedničkou na světovém měnovém trhu za rok 2007

Německá banka Deutsche Bank AG potvrdila, podle průzkumu provedeného časopisem Euromoney, své vedoucí postavení na světovém měnovém trhu v roce 2007. V minulém roce se podílela více než pětinou na celkovém objemu zrealizovaných obchodů, které činily celkem 175 biliónů USD.

Deutsche Bank zrealizovala 22 % dealingových obchodů mezi bankami a zákazníky. Na druhém místě s navýšením svého podílu na tradingu z 14,8 % na 15,8 % podle průzkumu zůstala největší švýcarská banka UBS a třetí místo na úkor Ctitgroup a Royal Bank of Scotland obsadila Britská Barclays Capital.

„Celkové objemy obchodů s měnami vzrostly za rok 2007 o 40 % a to dokonce v prostředí kreditních turbulencí a kolapsu amerického hypotečního trhu. Ten také samozřejmě poškodil banky na celém světě a určitě ještě není všem starostem konec,“ komentuje Ing. Josef Stoulil, analytik CAPITAL PARTNERS.

Průzkum časopisu Euromoney se zakládá na odpovědích téměř 10 tisíc respondentů, kteří byli tázáni na detaily o obchodech na měnových trzích prostřednictvím bank. „Firmy s cennými papíry často používají pořadí Euromoney jako marketingový nástroj s argumentací, že banka s větším měnovým záběrem může nabídnout lepší ceny, kursy a služby jako celek,“ dodává Ing. Josef Stoulil, analytik CAPITAL PARTNERS.