Desítky zaměstnanců Citibank ČR se zúčastní celosvětového dobrovolnického dne

V sobotu 18. listopadu 2006 spojí své síly více než 10 tisíc zaměstnanců Citigroup v celosvětové akci nazvané Global Community Day. V rámci této nové iniciativy se zaměstnanci největší finanční skupiny v jeden den a v celkem 100 zemích a 300 městech celého světa najednou, zapojí do stovek dobrovolnických projektů.

V České republice se k akci přihlásilo přes sedmdesát dobrovolníků, kteří budou pomáhat v devíti projektech.“Ci­tigroup věnuje značné úsilí nejenom snahám vedoucím k firemnímu růstu, ale také filantropickým a sociálně odpovědným iniciativám v zemích, ve kterých je přítomna. Jsme si vědomi toho, že naše vůdčí pozice s sebou přináší také značnou morální odpovědnost, se kterou jsme se plně ztotožnili a zavázali se učinit vše, co je v našich silách, abychom kvalitu života těchto občanských komunit co nejvíce zlepšili. Projekt Global Community Day je dobrou příležitostí jak tento svůj závazek můžeme veřejně demonstrovat,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel Citibank a.s. Javed Kureishi.

Zaměstnanci Citibank a. s. se budou v rámci Global Community Day podílet na následujících projektech:

• Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež Kociánka, Brno. Tato nezisková organizace pořádá koncem listopadu výstavu orchidejí. Pomoc dobrovolníků ze Citibank je třeba při úpravě zahrady a přilehlého skleníku, kde se výstava uskuteční.
  • Jedličkův stav v Liberci. Dobrovolníci zde pomohou se zahradnickými pracemi.
  • Sdružení Neratov, Orlické hory. Dobrovolníci ze Citibank pomohou při finálních pracích na rekonstrukci prostorů chráněných dílen.
  • Samostatný dětský oddíl Brontosauři, Ostrava. Brontosauři připravují přestavbu areálu v Ostravě-Kunčičkách na středisko volného času a ekologické výchovy. Dobrovolníci vypomohou s úklidem areálu.
  • Pomocné tlapky, Plzeň. Neziskové organizaci, která se zabývá výcvikem asistenčních psů, pomohou dobrovolníci s úklidem chovné stanice a s úpravami jejího okolí.
  • Dětský domov a Školní jídelna Dolní Počernice, Praha 9. Dobrovolníci Citibank se zde zúčastní dvou projektů. V rámci prvního projektu budou malovat vnitřní prostory Domova a provádět úklidové práce, v rámci druhého projektu pak navštíví s mladšími dětmi Zoologickou zahradu v Praze.
  • Dětský domov Klánovice, Praha 9. Stejně jako děti z Dolních Počernic se děti z Domova v Klánovicích vydají za doprovodu dobrovolníků ze Citibank na prohlídku Zoologické zahrady.
  • Dětský domov Dlažkovice. V den Dobrovolnického dne je pro děti v dětském domově v Dlažkovicích uspořádán „Open house“ program. Děti se budou věnovat společně s dobrovolníky různým uměleckým aktivitám ve svých zájmových kroužcích (hudební, výtvarný, keramický, atp.).

„Aktivitu Citibank jsme velmi uvítali. Rozhodli jsme se našim dětem vylepšit podmínky bydlení a bez pomoci dobrovolníků ze Citibank by se nám naše odhodlání plnilo jen těžko. Rovněž jsme s povděkem přijali i nabídku na prohlídku Zoologické zahrady. Je to pro děti výborná příležitost, jak strávit sobotu lépe, než v Domově,“ uvedl Martin Lněnička, ředitel Dětského domova a Školní jídelny v Dolních Počernicích, kam přijde pomáhat přes dvacet dobrovolníků ze Citibank a.s.