Deloitte má nového výkonného ředitele i předsedu

Představenstvo společnosti Deloitte Touche Tohmatsu jmenovalo Jamese H. Quigleye novým výkonným ředitelem celé globálně působící skupiny Deloitte. Do funkce nastoupí po Williamu G. Parrettovi.

Zároveň představenstvo Deloitte Touche Tohmatsu zvolilo svého nového předsedu. Stal se jím John P. Connolly. Vystřídá v této funkci Pieta Hoogendoorna, který byl předsedou od června 2000.

„Jsem velice hrdý na to, že máme dva tak úžasné partnery, kteří mohou převzít tyto vůdčí role,“ řekl odcházející předseda Piet Hoogendoorn. „Mají dostatek zkušeností k tomu, aby i nadále, ve velice náročných podmínkách, dosahovali s firmou vynikajících výsledků.“

J.H. Quigley a J.P. Connolly se ujmou svých nových funkcí 1. června. Quigley odejde ze své nynější pozice výkonného ředitele Deloitte & Touche USA, LLP, zatímco Connolly i jako předseda představenstva zůstane zároveň výkonným ředitelem a partnerem Deloitte U.K.

Oba muži nastupují do vrcholných řídících pozic v době, kdy členské společnosti skupiny Deloitte letos již po čtrnácté za sebou zvýší roční zisky a po páté za sebou tento růst bude dvouciferný. Podle očekávání by v účetním roce 2007 měly celkové výnosy skupiny Deloitte dosahovat přibližně 23 miliard dolarů (487,90 mld. Kč). Členské společnosti skupiny Deloitte představují nejvyšší standard auditorských služeb, vytvářejí největší konzultační společnost na světě pro řízení a Deloitte je také vedoucí firmou v daňovém a finančním poradenství. K jejím zákazníkům patří 80 % společností uváděných v žebříčku 500 největších společností světa časopisu Fortune.

Odstupující výkonný ředitel Parrett stanovil pro členské firmy Deloitte strategii pro první dekádu tohoto století, podle které mají určovat nejvyšší standard služeb ve svém oboru. Společnosti ve skupině Deloitte prošly v uplynulých letech řadou organizačních změn s cílem výrazně zvýšit kvalitu služeb. Deloitte se více zaměřila na průmysl, celosvětově unifikovala svou značku a zvýšila důraz na sociální odpovědnost členských firem.

„Posledních osm let mé práce bylo velice náročných i zajímavých,“ řekl Bill Parrett. „Bylo mi ctí řídit globální organizaci Deloitte a její americkou pobočku v nejbouřlivějších letech, jaké jsem v celé své kariéře zažil.“

„Mám velikou radost z toho, že mohu předat vedení Deloitte Jamesovi, jenž je neobyčejným partnerem a vynikajícím vůdcem. Věřím, že společnost povede dál nejen tak, aby zůstala největší poradenskou firmou na světě, ale také tak, aby naplnila svou vizi, že bude určovat nejvyšší měřítko kvality. Jeho dosavadní výsledky ostatně hovoří samy za sebe. Deloitte v USA se pod jeho vedením stala lídrem trhu. Společnost je známa tím, že svým klientům vytváří dodatečnou hodnotu a stará se o rozvoj vlastních lidí.“

Zvolení J.P. Connollyho předsedou společnosti komentoval P. Hoogendoorn slovy: „Řízení procesů ve firmě, která poskytuje profesionální služby, nikdy nebylo důležitější než dnes. Deloitte potřebuje mít v čele člověka, který jde příkladem, a měřítkem nejvyšší kvality se stane tím, že jej bude následovat. Jako výkonný ředitel Deloitte U.K. a globální výkonný ředitel má za sebou významné úspěchy. Ty společně s jeho řídícími zkušenostmi dávají dohromady tu nejvyšší kvalifikaci pro zvládnutí nového úkolu. Pevně věřím, že povede Deloitte správným směrem.“ Odstupující výkonný ředitel William G. Parrett bude dále pracovat pro Deloitte U.S. jako partner až do května 2008, pak odejde do důchodu.