Datová optimalizace Vodafonu šetří čas a peníze zákazníků

Vodafone zavádí datovou optimalizaci svých mobilních datových služeb, která umožňuje zákazníkům přenést stejné množství dat až o 80% rychleji a ušetřit jejich čas i peníze. Zákazníci si navíc mohou sami určit, která data chtějí přenášet a o která nemají zájem (např. reklamy).

Datovou optimalizaci mohou využívat zcela zdarma všichni zákazníci Vodafonu, kteří připojují svůj notebook nebo PC k internetu pomocí mobilního telefonu nebo Vodafone Mobile Connect karty.

Jak datová optimalizace funguje?

– datová optimalizace zajišťuje automatickou komprimaci dat přenášených z internetu do počítače zákazníka (a naopak) a jejich následnou dekomprimaci, přičemž nedochází ke ztrátě kvality přenášených dat – zákazníci si mohou nastavit jaká data nechtějí stahovat (bannery, videa, obrázky…) – zákazníci mohou snížit také kvalitu zobrazovaných obrázků a dále tak zvýšit rychlost přenosu dat

Jak datovou optimalizaci aktivovat a používat?

– pro aktivaci a používání datové optimalizace je nutný program Připojení k internetu, který umožňuje připojit notebook nebo PC k internetu pomocí mobilu nebo Vodafone Mobile Connect karty – Připojení k internetu lze zdarma stáhnout na www.vodafone.cz

Datové služby Vodafonu využívá již téměř 10% jeho zákazníků, počet uživatelů v období leden-říjen 2006 vzrostl o více než polovinu.

Vodafone i nadále pokračuje v rozšiřování technologie EDGE do dalších měst. V současné době může stahovat data 3× rychleji než přes technologii GPRS 47% populace v 37 největších městech ČR a jejich okolí. Rozšiřování EDGE dále pokračuje.