Daňové úlevy čerpá 80 tisíc klientů Penzijního fondu České pojišťovny

Praha, 1. února 2005 - Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) rozesílá v těchto dnech doklad o platbách příspěvků všem svým klientům, kterým vznikl nárok na daňový odpočet. Potvrzení o zaplacených příspěvcích letos nalezne v poštovní schránce 80 tisíc pojištěnců. Potvrzení byla vystavena na celkovou částku 592 milionů Kč. V průměru si tedy klient PFČP může odečíst od svého základu daně 7 400 korun.

Zájem o daňové úlevy má od jejich zavedení v roce 2000 trvale rostoucí trend. Daňové odpočty se staly nedílnou součástí soukromého penzijního připojištění. Klienti jsou díky nim jednoduše motivováni ke spoření vyšších částek, komentuje využívání úlev Tomáš Matoušek, výkonný ředitel pro finance a služby PFČP.

PFČP svým klientům využívání daňových odpočtů každý rok maximálně usnadňuje. Podrobné informace spolu s kalkulovanou výší doplatku a předvyplněným formulářem obdrželi na podzim všichni, kteří daňové úlevy již v předchozím období využili, a takoví, u nichž bylo možné zájem o daňové zvýhodnění odpočet předpokládat. Jednoduchou administrativu pak bylo možné vyřídit buď korespondenčně, či za pomoci finančních poradců.

Penzijní fond zasílá daňová potvrzení automaticky všem svým klientům, kteří uložili na svůj účet za kalendářní rok více než 6 000 Kč. Potvrzení také obdrží klienti, kteří v průběhu minulého roku uzavřeli nebo ukončili smlouvu u našeho penzijního fondu a nelze u nich předem vyloučit nárok na snížení základu daně.

Petr Brousil
tiskový mluvčí PFČP