Dalších 350 milionů Kč na kontech ČSOB zajištěných fondů, na trh přicházejí opět nové fondy z dílny ČSOB

Ani vánoční svátky a začátek nového roku nepřinesl snížení zájmu o zajištěné fondy ČSOB. Dva zajištěné fondy, které v té době banka nabízela - ČSOB Reverzní Click 3 a ČSOB Světový Click+ 15 - přilákaly 350 milionů korun. „Vánoční čas není zrovna nejvhodnější doba k investování, ale zvýšený zájem o upsání podílů v těchto fondech v první polovině ledna zvedl celkovou sumu na velmi dobré číslo,“ konstatuje Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. ČSOB se snaží pokrýt poptávku po zajištěných fondech v kterémkoliv období roku.

Nabídku ČSOB včera rozšířily nové zajištěné fondy ČSOB Světový Click+ 16 a ČSOB Světový Click+ USD 4, další novinkou je také třetí tranše programu ČSOB Maximal Invest. Všechny tyto produkty se budou upisovat shodně až do 28. února. Investicí do těchto fondů lze získat výnos až 32,5 %. ČSOB Světový Click+ 16 bude splatný za 4 roky a 5 měsíců a nabízí výnos v rozmezí od 4 % do 24 %. ČSOB Světový Click+ USD 4 nabízí výnos od 10 % až do 32,5 % za dobu svého trvání. Oba tyto fondy pokračují v tradici úspěšných zajištěných fondů. Předpokládáme, že zejména dolarový fond bude pro velkou část klientů zajímavým námětem k úvaze, dodává Barta. Program ČSOB Maximal Invest má dobu trvání 6,5 roku a za tuto dobu může dosáhnout výnos v rozmezí od 13 % do 31,2 %. Tento program je kombinací investování do zajištěného fondu a životního pojištění. V poslední době zaznamenáváme rostoucí zájem o životní pojištění i o zajištěné fondy a tento produkt má tak podle nás velký potenciál na trhu v České republice, uzavírá Barta.

ČSOB Světový Click+ 16, ČSOB Světový Click+ USD 4 a ČSOB Maximal Invest jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond, obhospodařovaný finanční skupinou ČSOB/KBC, byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Činnost na území ČR se provádí na základě tzv. evropského pasu. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách 128 různých fondů obhospodařovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1.500 miliard CZK.

Pavel Hejzlar
Komunikace ČSOB