Další rating pro Pioneer Funds potvrzen

[Tisková zpráva] Agentura Standard and Poor´s v srpnu 2010 potvrdila rating „A“ pro další z řady lucemburských podfondů Pioneer Funds: Pioneer Funds – Emerging Europe & Mediterranean Equity, prostřednictvím kterého lze investovat do akcií rozvíjejících se evropských trhů včetně oblasti Středomoří. Rating obhájil zejména díky citlivému přístupu zkušeného portfolio manažera.

Podfond řídí již pět let portfolio manažer Marcin Fiejka, který je členem týmu pro globální rozvíjející se trhy vedeným senior portfolio manažerem Johnem Pollenem. I přes relativně nízkou výkonnost v letech 2007 a 2008, která byla způsobena nepříznivou situací na trhu, podfond překonal svůj benchmark. Přístup ke správě fondu je stabilní a příliš se nemění. Portfolio manažer čerpá informace od místních týmů v řadě rozvíjejících se evropských zemí, ale věnuje se také vlastním výzkumům.

Investiční cíle podfondu Pioneer Funds – Emerging Europe & Mediterranean Equity:

Cílem podfondu Pioneer Funds – Emerging Europe & Mediterranean Equity je dosáhnout zhodnocení kapitálu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Minimálně dvě třetiny celkových aktiv jsou investovány do diverzifikovaného portfolia akcií a s akciemi spojených nástrojů vydaných společnostmi, které mají sídlo nebo konají převážnou část své hospodářské činnosti v rozvíjejících se evropských zemích, včetně zemí v oblasti Středozemního moře a okolí (například Rusko, Polsko, Turecko, Izrael, Česká republika, Maďarsko apod.). Fond je vhodný jako doplněk akciového portfolia.

Podfond je vhodný pro individuální investory, kteří se chtějí podílet na specializovaných akciových trzích.

Od 1. června mohou investoři v České republice investovat také do nezajištěné korunové třídy podfondu Pioneer Funds – Emerging Europe and Mediterranean Equity.