Další dva fondy skupiny Pioneer Investments potvrdily svoji kvalitu

[Tisková zpráva] Dva akciové podfondy lucemburské rodiny Pioneer Funds opět získaly pozitivní hodnocení své kvality, když agentura Standard and Poor´s potvrdila rating „AA“ u podfondu Pioneer Funds – Global Ecology a „A“ pro Pioneer Funds – Global Select. Agentura ocenila zejména zkušenosti a strukturovaný, pragmatický přístup portfolio manažerů.

Pioneer Funds – Global Ecology:

Podfond řídí portfolio manažer Christian Zimmerman, který patří mezi nejzkušenější manažery ekologických etických fondů. Cílem podfondu je dosáhnout zhodnocení kapitálu ve střednědobém až dlouhodobém horizontu investováním minimálně dvou třetin jeho celkových aktiv do diverzifikovaného portfolia akcií a s akciemi spojených nástrojů vydaných společnostmi, které vyrábějí produkty nebo technologie šetrné k životnímu prostředí, nebo které přispívají k rozvoji čistějšího a zdravějšího prostředí, a mají sídlo, nebo konají převážnou část své hospodářské činnosti v jakékoli zemi na světě. Mezi tyto společnosti patří společnosti, které podnikají v oblasti kontroly znečištění vzduchu, alternativních zdrojů energie, recyklování, pálení odpadů, úpravy odpadních vod, čištění vody a biotechnologií.

Pioneer Funds – Global Select

Podfond řídí Michael Rachor, který v pozici hlavního portfolio manažera letos v červenci vystřídal Haralda Staudingera. Rachor se na řízení podfondu podílel již od roku 2001 a je zároveň členem globálního akciového týmu v Dublinu. Cílem podfondu je dosáhnout zhodnocení kapitálu investováním minimálně dvou třetin jeho celkových aktiv do diverzifikovaného portfolia akcií a s akciemi souvisejících nástrojů. Tyto společnosti mohou mít sídlo nebo konat převážnou část své hospodářské činnosti v jakékoliv zemi na světě. Podfond se neomezuje na žádný konkrétní sektor a může investovat do široké škály odvětví. Jeho cílem je přidat hodnotu investováním do vybraných příležitostí identifikovaných investičním manažerem jako atraktivní z hlediska fundamentálních hodnot společnosti.

Oba podfondy jsou součástí produktové nabídky skupiny Pioneer Investments v ČR a jsou distribuovány prostřednictvím poboček UniCredit Bank Czech Republic, a.s. a distribuční sítě nezávislých investičních zprostředkovatelů.