CzechInvest ocení progresivní zaměstnavatele roku

Praha 5. června 2008: Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest letos již potřetí převzala záštitu nad jednou z kategorií soutěže jobpilot.cz Zaměstnavatel roku s názvem Progresivní zaměstnavatel roku. V této kategorii určené pro malé a střední podniky do 250 zaměstnanců tentokrát zvítězila společnost GRUNDFOS s.r.o., další dvě příčky v žebříčku obsadily společnosti ProjectSoft HK a.s. a WALKER PILANA MAGNETICS spol. s r. o.

„V agentuře CzechInvest považujeme malé a střední podniky za páteř domácí ekonomiky a podpora jejich rozvoje je jednou z našich hlavních priorit. Přestože se tyto firmy často o rozvoj svých zaměstnanců starají neméně dobře, mají logicky jen málo šancí uspět v hlavních kategoriích proti velkým gigantům schopným vyčlenit pro péči o zaměstnance celé pracovní týmy,“ říká náměstek generální ředitelky agentury Jiří Nykodým.

Přihlášené společnosti byly v kategorii Progresivní zaměstnavatel roku hodnoceny nezávislou komisí na základě existence komplexního a systematického přístupu k řízení lidských zdrojů, přístupu ke vzdělávání zaměstnanců a využívaných přístupů k motivaci zaměstnanců.

Letošní vítěz, společnost GRUNDFOS s. r. o. působí v Olomouci a zabývá se prodejem a servisem čerpadel. Druhá v pořadí, společnost ProjectSoft HK a. s. je z Hradce Králové a je dodavatelem automatizovaných technologických procesů a informačních systémů. Držitel třetí příčky, společnost WALKER PILANA MAGNETICS spol. s r. o. z Hulína, působí v oblasti kovoobráběčství.

Cena CzechInvest Progresívní zaměstnavatel roku je letos udělována již potřetí – v roce 2006 se jejím držitelem stala společnost ADASTRA, s.r.o., v roce 2007 pak společnost B. Braun Medical s.r.o.

Samotná soutěž jobpilot.cz Zaměstnavatel roku se letos koná již pošesté a přihlásit se do ní mohou všechny společnosti se sídlem v České republice a s více jak 25 zaměstnanci. Jejím smyslem je zvýšit povědomí o významu rozvoje lidských zdrojů a ukázat v praxi příklady jeho pozitivního vlivu na podnikání. Zaměstnavatelé jsou oceňováni v několika kategoriích, a to jak v celostátním, tak v regionálních kolech.