CYRRUS umožňuje obchodovat kompletní německý certifikátový trh v českých korunách

Společnost CYRRUS, a.s., v rámci služby Czertifikáty, nově umožňuje obchodování se všemi německými investičními certifikáty v českých korunách. Čeští investoři je doposud mohli obchodovat pouze v eurech v Německu nebo v rámci omezené nabídky na Burze cenných papírů v Praze. Od prvního ledna 2008 nabízí společnost CYRRUS svým klientům k obchodování všech více než 150 tisíc certifikátů, bez nutnosti vedení účtu v cizí měně. Investor tak může využívat všech výhod certifikátů prostřednictvím účtu ve své domácí měně, přičemž mu zůstávají otevřené dveře pro ostatní korunové investice.

„Investiční certifikáty si v posledních letech získaly velkou pozornost investorů v celé západní Evropě. Například v Německu v současnosti zažívají exponenciální růst. Oblíbené jsou také u našich klientů, kteří nyní mohou plně využít jejich možností, bez nutnosti vedení eurového účtu,“ řekl Jan Procházka, hlavní analytik společnosti CYRRUS. „Derivátový trh ve světě neuvěřitelně roste, emisí na jedno podkladové aktivum je tolik, že to nutí emitenty podbízet se investorům a nabízet stále lepší podmínky. To je věc, která na českém trhu chybí,“ dodal Jan Procházka.

Certifikáty umožňují investovat do akcií, komodit či celých burzovních indexů. Certifikáty představují zajímavý potenciál, lze zvolit jak rizikovější obchody s deriváty, tak investice do konzervativnějších emisí. Po patnácti letech existence certifikátových trhů mohou nyní díky společnosti CYRRUS jejich plný rozsah využívat i čeští investoři v rámci služby CZertifikáty.

„Obliba certifikátů v Evropě vedla v roce 2006 k jejich uvedení na Burzu cenných papírů v Praze. Nabídka je ovšem omezená na necelých 50 certifikátů, z nichž některé mají výrazně horší podmínky než emise nabízené na trhu v Německu,“ uvedl Jan Michelfeit, projektový manažer služby CZertifikáty. „Chceme českému investorovi umožnit využívat všech výhod certifikátového trhu v Německu. Tedy především možnosti vybírat z více než 150 tisíc emisí, ale přitom mít svůj účet vedený v českých korunách. Naše služba CZertifikáty spojuje výhody obou trhů, šíře výběru a kvalitní parametry certifikátů s vedením klientského účtu v korunách.“ dodal Jan Michelfeit.

Obchodování s německými investičními certifikáty má pro české investory výhodu v tom, že mohou v českých korunách obchodovat podkladová aktiva z celého světa. Podle průzkumu společnosti CYRRUS, hledají čeští investoři stále častěji alternativy k obchodování s tuzemskými cennými papíry. Českých akciových titulů je na pražské burze málo, většina fondů trpí nízkou efektivitou a klienti proto vyhledávají nové možnosti investic.