CTP plánuje rozšířit své portfolio nemovitostí; Zamýšlený vstup na burzu je odložen na první čtvrtletí 2008

Společnost CTP Invest, která již dříve informovala o svém úmyslu uvést ve vhodný okamžik na kapitálové trhy akcie svého nemovitostního fondu CTP Property, se rozhodla vyčkat s primárním úpisem na první čtvrtletí roku 2008. Tehdy již bude dokončeno dalších 33 nově vybudovaných bonitních nemovitostí s celkovou užitnou plochou přes 354 tisíc m2. Půjde o kombinaci moderních objektů určených pro logistiku, průmyslové, prodejní i kancelářské využití.

Celý soubor právě dokončovaných nemovitostí bude počátkem roku 2008 začleněn do již existujícího portfolia nemovitostního fondu, jehož celková plocha k pronájmu tím vzroste na 1,3 milionu m2. Hodnota portfolia nemovitostí po jeho rozšíření stoupne na přibližně 1,2 miliardy EUR, přičemž jen z pronájmu plochy bude tento soubor nemovitostí schopen generovat příjmy přesahující 80 milionů EUR ročně. To učiní z CTP Property jeden z největších a nejatraktivnějších nemovitostních fondů v regionu střední a východní Evropy.

CTP Invest zároveň soustavně sleduje situaci na kapitálových a realitních trzích, aby vystihla pro svůj vstup na burzy ten nejvhodnější okamžik.

Perspektiva brzkého výrazného zhodnocení nemovitostního portfolia spolu s aktuální situací na kapitálových a realitních trzích vede společnost CTP Invest k rozhodnutí odložit své záměry v oblasti IPO na první čtvrtletí roku 2008.