ČSOB získala ocenění za privátní bankovnictví i za přístup k handicapovaným

[Tisková zpráva] ČSOB v letošním ročníku soutěže Banka roku zabodovala hned ve dvou kategoriích. Od serveru motejlek.com získala stříbro v kategorii Privátní banka roku a od Konta Bariéry první místo v kategorii Banka bez bariér.

Ocenění Privátní banka roku je udělováno na základě hlasování 300 nejbohatších Čechů a Slováků ve spolupráci s internetovým portálem motejlek.com. ČSOB obsadila druhé místo mezi 13 nejdůležitějšími tuzemskými a zahraničními bankovními domy.

„ČSOB přišla s konceptem privátního bankovnictví vůbec jako jedna z prvních bank na tuzemském trhu. ČSOB Private Banking se od té doby stala jedničkou českého privátního bankovnictví co do počtu klientů i objemu peněz ve správě. Ocenění vnímáme jako zhodnocení naší desetileté práce a moc si jej vážíme,“ komentuje Martin Kosobud, výkonný ředitel Privátního bankovnictví ČSOB.

Kategorie Banka bez bariér je podporována nadací Konto Bariéry a ČSOB byla vybrána handicapovanými spoluobčany ze všech krajů České republiky jako nejpřístupnější banka pro handicapované klienty.

„ČSOB a Poštovní spořitelna uvedly v České republice na 220 bankomatů s hlasovou aplikací pro nevidomé. Tímto pokračujeme ve svém dlouhodobém programu přinášejícím například zvýhodněné finanční produkty pro handicapované spoluobčany. Jsme moc rádi, že to i sami handicapovaní lidé vnímají jako správnou cestu a určitě v ní budeme pokračovat,“ uvádí Ondřej Škorpil, ředitel Kanceláře představenstva ČSOB.

Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a.s.