ČSOB vyhlášena nejlepší bankou v ČR v oblasti poskytování finančních služeb pro mezinárodní obchod

Podle prestižního ekonomického časopisu Global Finance je ČSOB Nejlepším poskytovatelem finančních služeb pro mezinárodní obchod (BEST TRADE FINANCE PROVIDER AWARD 2008).

Tato cena hodnotí služby jednotlivých bank v oblasti exportního financování, factoringu a dokumentárních transakcí a záruk. Časopis rozhodl o ocenění na základě objemu transakcí banky, podílu na trhu, kvality klientského servisu, konkurenceschop­nosti cen a využívání inovativních technologií, především on-line aplikací pro klienty. Výsledky budou v tištěné podobě uveřejněny v únorovém vydání časopisu Global Finance, cena bude slavnostně předána v říjnu ve Washingtonu ve Spojených státech.

Vydavatel a prezident časopisu Global Finance Joseph D. Giarraputo o tomto ocenění říká: „Nejlepší banky v oblasti financování mezinárodního obchodu dobře rozumějí požadavkům na dodavatelské řetězce svých klientů a propojují finanční služby s automatizovanými procesy, aby tak zvládaly efektivně a s nižším rizikem zpracovat rostoucí objem mezinárodního obchodu.“

ČSOB je držitelem hned několika dalších ocenění časopisu Global Finace. V kategorii Nejlepší banka pro devizové operace v České republice v letech 2003–2008, Nejlepší banka v ČR za rok 2007 a v kategorii Nejlepší Sub-Custodian v České republice za léta 2005 a 2006.