ČSOB vydává kreditní karty bez expresního poplatku

Všem, kteří chtějí využít předvánočních obchodních akcí a nečekat na další výplatu vychází vstříc ČSOB. Od 18. listopadu až do 15. ledna příštího roku nabízí expresní vydání ČSOB Kreditní karty bez obvyklého příplatku 500 korun. V průběhu pěti pracovních dnů se tak díky kreditní kartě mohou zájemci o úvěr dostat v ČSOB k úvěrovému rámci až čtvrt milionů korun. Oproti jiným možnostem, např. spotřebitelskému úvěru, jsou tak stále pohotově vybaveni „finančním polštářem“ a mohou si tak vybrat z nabídky prakticky veškeré maloobchodní sítě. Zájemce o ČSOB Kreditní kartu nemusí být klientem ČSOB, tedy nemusí u této banky vést svůj běžný účet. Zájem o bankovní kreditní karty na českém trhu rychle stoupá, během devíti měsíců letošního roku jejich počet vzrostl o 76 procent a dosáhl téměř 172 tisíc kusů.

Na kreditních kartách ČSOB zákazníci nejvíce oceňují bezúročné období, které umožňuje po 45 dní využívat zadarmo peníze banky a třeba současně přitom úročit vlastní prostředky na bankovním účtu. S ČSOB Kreditní kartou se dá platit také v zahraničí, a tak její majitel přivítá její spojení s cestovním pojištěním i pojištěním při ztrátě či krádeži. Za ČSOB Kreditní kartu žadatel zaplatí 400 korun ročně (u vyšších typů produktových balíčků je Kreditní karta v ceně balíčku) a v případě, že se mu nepodaří jeho útraty uhradit během bezúročného 45 denního období, začne banka úvěr svým klientům úročit roční sazbou 19,2 procenta. Tyto podmínky patří mezi nejlepší na trhu (více tabulka pod tiskovou zprávou). Kreditní karty se nepochybně stanou v brzké době hlavním úvěrovým produktem. Oproti splátkovým prodejům totiž přesouvají část nákladů na obchodníky a mohou tak nabídnout lepší podmínky, domnívá se mluvčí ČSOB Milan Tománek.